Ο Ολυμπιακός ζει ξανά ημέρες της σεζόν 2017-2018, όταν είχε αρχίσει και τότε με τέσσερις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Euroleague. Παράλληλα, η επικράτηση απέναντι στην Μπασκόνια με 97-92 σήμανε την πρώτη φορά που κάνει τρεις νίκες σε μία σεζόν στην Ισπανία.

Εκείνη τη χρονιά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επικρατήσει κατά σειρά απέναντι στις Μπασκόνια (εντός, 75-64), Μάλαγα (εντός, 80-75), Μακάμπι Τελ Αβίβ (εκτός, 69-68) και Χίμκι (εντός, 92-75). Η βασική διαφορά με το φετινό σερί είναι πως τότε οι τρεις νίκες ήρθαν στο ΣΕΦ, ενώ τώρα οι τρεις νίκες είναι στο… δρόμο.

Μετά την ολοκλήρωση του ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στο πόσο δύσκολα επετεύχθη αυτή η νίκη, αλλά και στην ωριμότητα που έδειξαν οι παίκτες του.

«Ήταν μια πραγματικά πολύ δύσκολη και σημαντική αυτή για εμάς. Η Μπασκόνια έχει φανταστική ομάδα. Το ξέραμε έχοντας δει τα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, αλλά το συνειδητοποιήσαμε και σήμερα, ειδικά με τον τρόπο που έπαιξε στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον τρόπο που σούταραν στην 3η περίοδο», τόνισε ο Έλληνας προπονητής και συνέχισε:.

«Με τον τρόπο που έπαιξαν ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Χρειάστηκε τεράστια προσπάθεια για να τα καταφέρουμε και να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας. Προσπαθήσαμε να ρίξουμε λίγο τον ρυθμό γιατί η Μπασκόνια τον πήγε σε πολύ υψηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Τελικά, ο Κώστας Σλούκας πήρε καλές αποφάσεις στο τέλος του αγώνα, σκόραρε και πάσαρε την μπάλα στους ελεύθερους παίκτες. Φυσικά και ο Σάσα Βεζένκοφ ήταν καθοριστικός, ειδικά στην 3η περίοδο».

Ο Μπαρτζώκας, όμως, δεν στάθηκε μονάχα στους δύο παίκτες που «κουβάλησαν» τον Ολυμπιακό επιθετικά στη Μαδρίτη, αλλά και στη Βιτόρια. Μίλησε και για τους Γουόκαπ και Φαλ. «Η άμυνα του Γουόκαπ στο δεύτερο μέρος και τα επιθετικά ριμπάουντ του Φαλ (μάζεψε πέντε επιθετικά), τα δύο από αυτά στο τέλος σε καθοριστικό σημείο, έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Ήμασταν εύστοχοι στις ελεύθερες βολές στο τέλος, πήραμε τη νίκη, μια πολύ σημαντική νίκη. Ήταν η τρίτη μας νίκη στην Ισπανία από το ξεκίνημα της φετινής Euroleague και πρέπει να δώσω τα εύσημα στους παίκτες μου για την φανταστική τους προσπάθεια».