Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του τουρνουά τένις της Στοκχόλμης. Ο Έλληνας σούπερ σταρ επικράτησε με 2-0 σετ [7-6 (7-5), 7-6 (14-12)] του Μαξίμ Κρέσι και συνεχίζει στη διοργάνωση όπου είναι το νούμερο ένα του ταμπλό και έχει πολύ καλές πιθανότητες διάκρισης.

Η εμπειρία του Στέφανου Τσιτσιπά έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να πάρει τη νίκη και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Αυτός ήταν ο πρώτος του αγώνας μετά το χαμένο τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τουρνουά της Αστάνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλά στο ματς, αλλά σταδιακά φάνηκε ότι ο Κρεσί θα ήταν.. σκληρό καρύδι. Ο Αμερικανός έπαιξε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του και πίεσε πάρα πολύ τον Έλληνα πρωταθλητή που χρειάστηκε να δώσει πολλά παραπάνω από όσα προβλεπόταν πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Άλλωστε, ο Τσιτσιπάς ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Το συγκεκριμένο τουρνουά είναι σημαντικό για τον Στέφανο Τσιτσιπά, όχι μόνο γιατί εκεί κατέκτησε τον πρώτο σημαντικό τίτλο της επαγγελματικής του καριέρας το 2018, αλλά και γιατί θα αποτελέσει την πλατφόρμα ενόψει του ATP Finals όπου θέλει να λάβει μέρος και να πρωταγωνιστήσει.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Έλληνα πρωταθλητή επί του Κρέσι, στις ισάριθμες φορές που διασταύρωσαν τους δρόμους τους, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στο US Open του 2020, όταν ο «Stef» είχε νικήσει τον αντίπαλό του στα τρία σετ.

Να σημειωθεί ότι ο Τσιτσιπάς έδειξε περίσσιο απόθεμα ψυχραιμίας στο δεύτερο σετ, καθώς για να το κατακτήσει χρειάστηκε προηγουμένως να «σβήσει» τρία set points του Κρέσι.

Ο αντίπαλός του θα προκύψει από το ζευγάρι που συνθέτουν ο κάτοχος του τίτλου, Τόμι Πολ (Νο31) και ο Μίκαελ Ίμερ (Νο79).