Η σεζόν δεν αρχίζει καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό, αφού μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην πρεμιέρα της Euroleague, ήρθε και η εκτός έδρας ήττα με 69-65 από τον Άρη στην πρεμιέρα της Basket League, με την απόδοση να προκαλεί προβληματισμό.

Από τα πρώτα λεπτά οι κίτρινοι προσπαθούσαν να προβληματίσουν τους πράσινους με άμυνα ζώνης και τα κατάφερναν, με τους ίδιους παράλληλα να μην έχουν πρόβλημα στα μακρινά σουτ όπως έδειχνε το 5/10 στο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 16-15. Και από τη στιγμή που το πήγαινε πήγαινε όπως το ήθελαν, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν και στη δεύτερη περίοδο ρίχνοντας το βάρος στην άμυνα.

Με τον Παναθηναϊκό να έχει εμφανές πρόβλημα στην επίθεση, ο Άρης, ο οποίος ήταν επίσης άστοχος αλλά έπαιρνε επιθετικά ριμπάουντ και έβρισκε λύσεις, κατάφερνε σταδιακά να μεγαλώνει τη διαφορά, κλείνοντας το πρώτο ημίχρονο στο +9 (29-20) χάρη σε πόντους που πήραν από τον Τολιόπουλο.

Το γεγονός ότι με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το σκορ πήγε στο 35-20 τα λέει όλα για την απόδοση των δύο ομάδων, με τους πράσινους όμως στη συνέχεια να έχουν 4/7 τρίποντα, να βελτιώνονται κάπως στην άμυνα και να καταφέρουν να ισοφαρίσουν 45-45 στο 30′.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο, στα πρώτα λεπτά της οποίας η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς πέρασε μπροστά (49-53) χάρη στον Ντέρικ Ουίλιαμς, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με επιμέρους σκορ 10-4 και ξαναπέρασαν μπροστά. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με το σκορ 63-63 στο 38′, με τον Άρη να μπαίνει στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα τριών πόντων (68-65) και τις ελπίδες του Παναθηναϊκού να τελειώνουν με τα βήματα του Μποχωρίδη…

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 29-20, 46-45, 69-65