Ο Κώστας Αντωνίου είναι αισιόδοξος πως ο Παναθηναϊκός θα αναστρέψει την κακή εικόνα, χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο, ενώ ενόψει Γενάρη τόνισε: «δεν χρειάζονται πέντε μεταγραφές, αλλά μια-δύο»!

Ακολουθούν οι σημαντικότερες απαντήσεις του στο Sentra 103,3:

Για τη μάχη του τίτλου: «Πιστεύω απόλυτα ότι ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει αυτή την εικόνα και μπορεί στην τελευταία μάχη να χάσαμε λίγο έδαφος, αλλά ο πόλεμος κρατάει πολύ ακόμα».

Για τα λάθη που έγιναν: «Ξέρουμε ποιά είναι τα προβλήματα και ποια τα λάθη που έχουν γίνει. Έχουμε διαπιστώσει τα πάντα. Δεν μας ενδιαφέρει να μείνουμε σε αυτό. Βήμα βήμα, σύμφωνα με το μοντέλο που έχουμε στο μυαλό μας, θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα και θα βάλει τις βάσεις να συνεχίσει αυτή την πορεία. Δεν θέλουμε ομάδα με ημερομηνία λήξης. Έχοντας γνώση και των προβλημάτων και των λαθών μας, έγιναν παρεμβάσεις αρκετές, όπως η αλλαγή γυμναστή και προπονητή και πλέον βρήκαμε κάποιον που ταιριάζει στο μοντέλο που θέλουμε να έχουμε».

Για τον Φερέιρα και τι χρειάζεται η ομάδα: «Ο προπονητής δουλεύει πάρα πολύ, προβληματίζεται, έχει άποψη για κάθε θέμα. Χρειάζεται χρόνο. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο. Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους, μέσα και έξω από το σύστημα. Είμαστε σίγουροι και σας το λέω με βεβαιότητα, ότι ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει σκληρά το πρωτάθλημα. Κανείς δεν ξέρει αν θα το πάρουμε. Η εικόνα όμως θα αλλάξει και θα αλλάξει προς το καλύτερο. Θέλουμε να υπάρχει η νοοτροπία πως η ομάδα είναι πάνω από όλους. Φαίνεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι. Το σύστημα μέσα και έξω βάζει καμιά φορά τα άτομα πάνω από την ομάδα».

Για τις αιτίες των άσχημων εμφανίσεων: «Μπορούμε να πούμε πολλά… Ένα θέμα ήταν ότι ηλικιακά μεγάλωσε η ομάδα. Ένα δεύτερο ότι είχαμε πολλούς στο Mundial που γυρίζοντας πίσω δεν ήταν στην ίδια κατάσταση. Σίγουρα έχουν γίνει κάποια λάθη σε επίπεδο προετοιμασίας. Όλα είναι αντιμετωπίσιμα. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα. Δεν μπορούμε να λέμε πως ένας παίκτης που πέρυσι πήρε πρωτάθλημα και φέτος είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος, δεν μπορεί να παίξει. Πολλά πράγματα μαζί δημιουργούν μια κατάσταση».

Για όσα χρειάζονται στην ομάδα: «Όλα κρίνονται σε τρία πράγματα. Στην ποδοσφαιρική ποιότητα και ο Παναθηναϊκός έχει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Στον εσωτερικό ανταγωνισμό και την ισορροπία. Για να εξηγήσω, είναι άλλο πράγμα να μένει κάποιος ποδοσφαιριστής έξω και να δημιουργεί θέμα και άλλο να μένει έξω και μετά να προσπαθεί περισσότερο. Αυτά τα δύο τελευταία έχουν λίγο διαταραχθεί, αλλά ο νέος προπονητής πιστεύει πάρα πολύ σε αυτά. Δεν θέλω να βγει η εικόνα ότι ο Παναθηναϊκός θέλει πέντε μεταγραφές για να σωθεί. Σίγουρα κάθε ομάδα χρειάζεται δυο-τρεις προσθήκες για να βελτιώνεται. Να δούμε την πραγματική διάσταση του θέματος».

Για την καθοδική πορεία του ΠΑΟ: «Υπάρχει μεγάλη πίεση και η πολυμετοχικότητα διατάραξε πολλά χρόνια ισορροπίας. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Είμαστε δύο βαθμούς πίσω και δεν έχουμε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Αλλά και στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, μια φωνή προς τα έξω. Δεν έχει νόημα να δημιουργούνται συνθήκες πανικού. Η ομάδα θα βελτιωθεί. Η πορεία δεν είναι καθοδική, έγινε ένα κακό διάλειμμα να το πω έτσι. Ναι είναι μισή σεζόν, αλλά μην ξεχνάμε την αναταραχή. Είχαμε αλλαγές και σε στρατηγική και σε φιλοσοφία. Δεν τα ρίχνω εκεί βέβαια».

Για το Σίντνεϊ Γκοβού: «Αν θέλαμε να τα φορτώσουμε όλα σε κάποιους θα τα ρίχναμε και στον Μπουμσόνγκ. Προσπαθούμε να κρίνουμε μέσα στο γήπεδο. Για όλους υπάρχει η ώρα της αλήθειας που είναι το γήπεδο. Ανεξαρτήτως της ποιότητας που είχε, αυτό που έχει προσφέρει δεν είναι αυτό που ζητάμε. Του έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες. Ο Γκοβού ένα εξαιρετικό παιδί και είναι άντρας και δέχθηκε συγκεκριμένο συμβόλαιο αναλαμβάνοντας και τις ευθύνες του. Στο γήπεδο είναι το θέμα τι δείχνει».

Για τις φήμες για το Βιεϊρίνια:
«Δεν θέλω να μιλήσω για κανέναν. Το βασικό είναι να δούμε τι σκέφτεται ο προπονητής. Θέλει τον χρόνο του…»

Πηγή: gazzetta.gr