Το καλύτερο παιχνίδι της πρώτης ημέρας της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, βάσει ονομάτων, ήταν αυτό ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου με τη Μπαρτσελόνα και οι Βαυαροί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν με το τελικό 2-0, την ίδια ώρα που η Λίβερπουλ νικούσε με 2-1 τον Άγιαξ και η Μπριζ έκανε πάρτι στην έδρα της Πόρτο ρίχνοντας 4άρα (0-4).

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Στο Άνφιλνε η Λίβερπουλ υποδέχθηκε τον Άγιαξ έχοντας ως υποχρέωση τη νίκη μετά τη συντριβή της από τη Νάπολι και άνοιξε το σκορ στο 17′ με τον Σαλάχ. Η απάντηση των Ολλανδών δεν άργησε να έρθει, αφού στο 27′ ο Κούντους έκανε το 1-1 με πολύ ωραίο τρόπο, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ λυτρώθηκε στο 89′ με τον Μάτιπ και διατηρεί τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Όσο για το άλλο παιχνίδι του γκρουπ, αυτό ανάμεσα σε Ρέιντζερς και Νάπολι, η UEFA το μετέθεσε για την Τετάρτη (14/9).

Λίβερπουλ – Άγιαξ 2-1
Ρέιντζερς – Νάπολι (14/9)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Νάπολι 3 (1)
Λίβερπουλ 3
Άγιαξ 3
Ρέιντζερς 0 (1)

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αν έλεγε κάποιος ότι η Μπριζ θα είχε δύο νίκες μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές, θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως, τρελοί είναι οι Βέλγοι, οι οποίοι πήγαν στην Πορτογαλία και διέλυσαν με 4-0 την Πόρτο, η οποία δεν έχει ακόμη βαθμό, με γκολ των Γιούτγκλα (15′ πεν.), Σόουα (47′), Όλσεν (52′) και Νούσα (89′). Την ίδια ώρα, στη Γερμανία η Λεβερκούζεν με γκολ των Άντριχ και Ντιαμπί στο 84′ και στο 87′ αντίστοιχα νικούσε με 2-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης, με τον όμιλο να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0
Πόρτο – Μπριζ 0-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπριζ 6
Λεβερκούζεν 3
Ατλέτικο Μαδρίτης 3
Πόρτο 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Ο 3ος όμιλος ήταν αυτός που είχε το πιο εμπορικό ματς της ημέρας, αφού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα επέστρεψε για πρώτη φορά στο Μόναχο ως αντίπαλος της Μπάγερν. Χειροκροτήθηκε, χειροκρότησε κι αυτός και στη συνέχεια ηττήθηκε, αφού οι Βαυαροί με σκόρερ τούς Ερναντέζ (50′) και Σανέ (54′) πήραν το τρίποντο με το τελικό 2-0 και επιβεβαίωσαν ότι είναι το φαβορί για την 1η θέση. Νωρίτερα, η Ίντερ με γκολ των Τζέκο (20′) και Ντάμφρις (70′) είχε περάσει με το ίδιο σκορ από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν και εξακολουθεί να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση.

Βικτόρια Πλζεν – Ίντερ 0-2
Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν Μονάχου 6
Μπαρτσελόνα 3
Ίντερ 3
Βικτόρια Πλζεν 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Τέλος, στον 4ο όμιλο, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης με γκολ του Λίντστρομ στο 43′ κατάφερε να φύγει από το Βελοντρόμ νικώντας με 1-0 τη Μαρσέιγ και έδειξε ότι θα διεκδικήσει την πρόκριση, ενώ στην 1η θέση αυτή τη στιγμή βρίσκεται η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία με δύο γκολ στις καθυστερήσεις (91′ Παουλίνιο, 93′ Αρτούρ) επιβλήθηκε της Τότεναμ με 2-0.

Σπόρτινγκ – Τότεναμ 2-0
Μαρσέιγ – Άιντραχτ 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Σπόρτινγκ 6
Τότεναμ 3
Άιντραχτ 3
Μαρσέιγ 0