Η ΑΕΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της Super League 1, έμεινε στο -6 από την κορυφή και προφανώς δεν είναι και στην καλύτερη αγωνιστική, βαθμολογική ή ψυχολογική κατάσταση, με τον Ματίας Αλμέιδα να προβληματίζεται για διάφορά θέματα και ένα από αυτά αφορά τον Γιώργο Τζαβέλλα και την απόδοσή του, με τα πράγματα να μην είναι και τόσο απλά για την Ένωση.

Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο οι κιτρινόμαυροι ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα τόσο για τη βαθμολογία όσο και για να πάρουν ώθηση για τη συνέχεια, να πιστέψουν όλοι περισσότερο στη δουλειά που γίνεται. Ο δικέφαλος αετός προηγήθηκε στη Λεωφόρο αλλά δέχθηκε την ανατροπή πριν καν το ημίχρονο λόγω δύο πέναλτι, τα οποία η ΠΑΕ αμφισβήτησε έντονα, όπως έδειξε και η ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη μέρα.

Όσο κι αν φωνάζει η ΑΕΚ, όμως, δεν αλλάζει το αποτέλεσμα του αγώνα. Θα είναι καλύτερο για την ίδια, επομένως, το να αλλάξουν κάποια πράγματα στο παιχνίδι της ή κάποια πρόσωπα που μέχρι τώρα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Και ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Τζαβέλλας, η απόδοση του οποίου στη Λεωφόρο ήταν κακή. Όχι ότι αυτός είναι ο αποκλειστικός λόγος για τα αγωνιστικά προβλήματα της ομάδας, αλλά όπως και να το δει κανείς, είναι πρόβλημα. Ένα από τα προβλήματα. Και γίνεται μεγαλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι η εναλλακτική επιλογή δεν πείθει και τόσο πολύ, τουλάχιστον προς το παρόν, τον Αλμέιδα.

Το πρόβλημα με Μουκουντί και το ματς που θα δείξει πολλά

Ο Γιώργος Τζαβέλλας

Συγκεκριμένα, ο Αργεντίνος προπονητής είναι προβληματισμένος με τον Τζαβέλλα. Ναι μεν τον έχει στους βασικούς, ναι μεν του έχει δείξει ότι τον υπολογίζει κανονικά, αλλά δεν παίρνει από αυτόν αυτά που θέλει. Δεν είναι ικανοποιημένος από την ως τώρα παρουσία του Έλληνα αμυντικού και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν αυτό στο οποίο απογοήτευσε τον προπονητή του. Είναι πιθανό επομένως, πιο πιθανό από ποτέ, ο Τζαβέλλας να μείνει εκτός 11άδας για το προσεχές παιχνίδι. Είναι πιθανό, βασικά, να πάει στον πάγκο για ένα διάστημα προκειμένου να προφυλαχτεί.

Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Μουκουντί, ο οποίος μπορεί να πάρει τη θέση του, δεν έχει πείσει μέχρι στιγμής τον Αλμέιδα. Ο προπονητής της ΑΕΚ τον βλέπει καθημερινά στις προπονήσεις και δεν έχει πειστεί ότι είναι ακόμη 100% έτοιμος για την 11άδα, δεν έχει πειστεί ότι αν του δώσει άμεσα θέση βασικού θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Δεν το έχει, όμως, ούτε με τον Τζαβέλλα, όπως αυτός παρουσιάζεται ως τώρα, οπότε θα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Ποια θα είναι αυτή; Την απάντηση την έχει ο ίδιος ο Αργεντίνος προπονητής, ο οποίος έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι.

Ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο δεν είναι εύκολος αντίπαλος και στην ΑΕΚ το ξέρουν πολύ καλά. Όπως ξέρουν, επίσης, πολύ καλά ότι ενδεχόμενη νέα βαθμολογική απώλεια θα βαρύνει πολύ το κλίμα και από πολύ νωρίς. Αναμένεται, επομένως, με μεγάλο ενδιαφέρον η 11άδα που θα επιλέξει ο προπονητής της Ένωσης και οι αλλαγές που θα κάνει σε πρόσωπα και ειδικά στην άμυνα…