Η ΑΕΚ προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 1, παράλληλα όμως προετοιμάζεται και για τη νέα σεζόν μέσω των μεταγραφικών της κινήσεων, έχοντας πλέον στα υπόψιν της και έναν πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την ομάδα του και δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Οι κιτρινόμαυροι προσγειώθηκαν απότομα μετά την εντός έδρας ήττα από τον Βόλο, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να επηρεάσει τη δουλειά τους και την πίστη τους σε αυτή. Αυτό λέει συνεχώς ο Ματίας Αλμέιδα και αυτό θέλει να περάσει και στους παίκτες του, οι οποίοι περιμένουν κι αυτοί ενισχύσεις. Ενισχύσεις οι οποίες είναι άγνωστο αν θα αφορούν και τη θέση του δεξιού μπακ. Είναι, όμως, γνωστό ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν την Ένωση αν όντως αποφασίσει να κινηθεί για παίκτη στο δεξί άκρο της άμυνάς της.

Ο λόγος για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος αγωνίστηκε για χρόνια στον Ολυμπιακό πριν αποχωρήσει για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με τη Γαλατασαράι. Εκεί, όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελε, έχοντας και τη μεγάλη ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό στο μάτι. Όπως και να έχει, ο Νορβηγός πλάγιος μπακ έμεινε, πλέον, ελεύθερος από την τουρκική ομάδα και θα ήταν θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα. Κάτι, φυσικά, που ξέρουν και οι άνθρωποι της ΑΕΚ, οι οποίοι όμως προς το παρόν ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει θέμα δεξιού μπακ.

Απόλυτη προτεραιότητα ο φορ

Αντιθέτως, υπάρχει… κανονικά και με το νόμο θέμα φορ. Ο Αλμέιδα, ως γνωστόν, έχει ζητήσει την απόκτηση ενός παίκτη που δεν θα αποκτηθεί απλά και μόνο για να δώσει βάθος στο ρόστερ, να είναι μια έξτρα επιλογή δηλαδή, αλλά θα μπορεί να σταθεί και ως βασικός. Υπό αυτή την έννοια, τα σενάρια που θέλουν την Ένωση να ενδιαφέρεται για τον Φαν Βέερτ του Βόλου δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι ενθουσιάζουν τους οπαδούς της. Από πλευράς ονόματος δηλαδή, γιατί κατά τα άλλα ο Ολλανδός μια χαρά την κάνει τη δουλειά του στη θεσσαλική ομάδα. Έστω κι αν οι απαιτήσεις εκεί, προφανώς, είναι χαμηλότερες.

Όπως και να έχει, ο Αργεντίνος προπονητής έχει στα χέρια του λιστα με 5-6 ονόματα, ένα εκ των οποίων είναι και αυτό του Φαν Βέερτ, με τη διοίκηση να περιμένει την τελική του εισήγηση. Κάτι που θα πρέπει να συμβεί σύντομα, αφού η ΑΕΚ δεν έχει άλλο χρόνο για χάσιμο στις μεταγραφές. Ούτε σε βαθμούς, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής…