Η πρεσβεία της Τσεχίας πήρε θέση και υπερασπίστηκε την 16χρονη Τσέχα τενίστρια, για την οποία ξέσπασε σάλος, επειδή στο US Open ο πατέρας της, αλλά και ο προπονητής της, την συνεχάρησαν για την εμφάνιση που πραγματοποίησε, πιάνοντας τα οπίσθια της.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ο εκπρόσωπος της τσεχικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι αυτή η φαινομενικά εξωφρενική στιγμή «δεν έχει απασχολήσει καθόλου τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης».

«Είναι ένα προσωπικό θέμα και κάθε οικογένεια είναι διαφορετική», είπε και πρόσθεσε ότι «το πώς αντιδρά κανείς στη χαρά διαφέρει από οικογένεια σε οικογένεια».

Επίσης, η 16χρονη Sara Bejlek σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους για το περιστατικό, ανέφερε πως «αν συνέβαινε κάτι παρόμοιο στην Τσεχική Δημοκρατία, κανείς δεν θα ασχολούνταν με αυτό. Αλλά από τη στιγμή που είμαστε στην Αμερική, όλοι το σχολιάζουν. Αλλά όπως είπα, μιλήσαμε και δεν θα ξανασυμβεί».

Μάλιστα, δήλωσε ότι «ο μπαμπάς μου είναι ο μπαμπάς μου και πάντα θα είναι. Και γνωρίζω τον προπονητή μου από τότε που ήμουν 8 ετών. Με βιντεοσκοπεί, μου κάνει μασάζ».