Η φετινή παρουσία της Μαρίας Σάκκαρη στο US Open δεν ήταν καλή τελικά, σίγουρα όχι τόσο όσο η περσινή, αφού στον 2ο γύρο γνώρισε απρόσμενη ήττα με 2-1 σετ από την Κινέζα Σιγιού Γουάνγκ που συμμετείχε μόλις για δεύτερη φορά στο συγκεκριμένο τουρνουά, με συνέπεια να αποκλειστεί πρόωρα.

Η Ελληνίδα τενίστρια ήταν το φαβορί απέναντι στην Κινέζα, η οποία είναι στο Νο75 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αυτό θα έπρεπε να αποδειχθεί και στην πράξη. Και δυστυχώς δεν αποδείχθηκε, παρά το καλό ξεκίνημα της Σάκκαρη, η οποία έκανε δικό της το πρώτο σετ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη όμως και τελικά ήρθε η ήττα και ο αποκλεισμός, ο οποίος αποτελεί μια νέα απογοήτευση για το ελληνικό τένις, αφού είχε προηγηθεί αυτός του Στέφανου Τσιτσιπά.

Το παιχνίδι, όπως προαναφέρθηκε, άρχισε καλά για τη Σάκκαρη, η οποία με μπρέικ προηγήθηκε με 3-1 και με νέο μπρέικ έκανε δικό της το πρώτο σετ με 6-3, κάνοντας βήμα πρόκρισης. Η συνέχεια, όμως, ήταν απρόσμενη… Η Ελληνίδα τενίστρια δεν απέφευγε τα λάθη και αυτό έδινε μπρέικ στην Γουάνγκ, η οποία προηγήθηκε με 4-1 και άντεξε στην αντεπίθεση της Μαρίας (6-5), παίρνοντας το σετ με 7-5 και ισοφαρίζοντας 1-1.

Όλα, επομένως, κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ, στο οποίο η Σάκκαρη έκανε αλλά και δέχθηκε μπρέικ, με την απόδοσή της να μην είναι καλή και να μη δείχνει ψυχραιμία στο τέλος, με συνέπεια να το χάσει κι αυτό με 7-5 και μαζί τον αγώνα και την πρόκριση.

Τα σετ: 6-3, 5-7, 5-7