Γεμάτη προκλήσεις θα είναι η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο εφετινό US Open, στο οποίο «κυνηγήσει» τον πρώτο τίτλο Grand Slam της καριέρας. Αντίθετα, πιο βατός είναι ο δρόμος για τη Μαρία Σάκκαρη. Τα κυρίως ταμπλό του τουρνουά τένις σε άνδρες και γυναίκες αρχίζουν στις 29 Αυγούστου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο αθλητή που θα προκριθεί στο κυρίως ταμπλό μέσω προκριματικών, όπως προέκυψε από τη σημερινή κλήρωση του US Open, ενώ στον δεύτερο θα αναμετρηθεί με τον Λορέντσο Σονέγκο ή τον Τζόρνταν Τόμπσον.

Στην πορεία του προς τη διάκριση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ενδέχεται να συναντήσει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους ενεργούς παίκτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Μαξίμ Κρέσι στον τρίτο γύρο ή του Τέιλορ Φριτζ στη συνέχεια. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα ονόματα των Ματέο Μπερετίνι και Άντι Μάρει στον τέταρτο γύρο. Στην οκτάδα πιο πιθανός αντίπαλος είναι ο Κάσπερ Ρουντ.

Στις υπόλοιπες δυνατές αναμετρήσεις ξεχωρίζει το όνομα του Ράφα Ναδάλ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα, ενώ στα ημιτελικά ενδέχεται να συναντήσει τον ισχυρό Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος στην πρεμιέρα θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον Σεμπάστιαν Μπάες. Ο κάτοχος του τίτλου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, θα αρχίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον Αμερικανό Στέφαν Κοζλόφ.

Ελληνικού ενδιαφέροντος είναι και η αναμέτρηση της πρεμιέρας μεταξύ του Νικ Κύργιου και του Θανάση Κοκκινάκη.

Η Μαρία Σάκκαρη θα έχει ευκαιρία για «εκδίκηση» με το… καλημέρα

Στο μεταξύ, όσον αφορά στην κλήρωση της Μαρίας Σάκκαρη για το τουρνουά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βατή. Θεωρητικά, ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά της μέχρι και τους «8» του US Open δεν έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την Γερμανίδα Τατιάνα Μαρία, η οποία είχε αποκλείσει την Σάκκαρη στον 3ο γύρο του Γουίμπλεντον.

Στον δεύτερο γύρο και εφόσον προκριθεί, η 27χρονη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ξιού Γουάνγκ (Κίνα)-Νταϊάν Πάρι (Γαλλία), ενώ αν συνεχίσει θα κληθεί να περάσει λογικά το εμπόδιο της Άλισον Ρίσκε (ΗΠΑ) και στον τέταρτο γύρο αυτό της Χαντάντ Μάια (Βραζιλία) ή Καρολίν Γκαρσία (Γαλλία).

Στα προημιτελικά δυσκολεύει το έργο της Σάκκαρη, καθώς θα βρει λογικά απέναντι της μία εκ των Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ) και Σιμόνα Χάλεπ (Ρουμανία), όπως και στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει μία εκ των Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία) ή Ανέτ Κονταβέιτ (Εσθονία).