Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην αγωνίζεται απόψε (24/8) στα υπόλοιπα τρία ματς για τα πλέι οφ του Champions League, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν τον ενδιαφέρουν. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν να μάθουν τις ομάδες που θα αποκλειστούν και θα συνεχίσουν στους ομίλους του Europa League. Αυτό τον επηρεάζει γιατί αν περάσει από τον Απόλλων Λεμεσού (25/8, «Γεώργιος Καραϊσκάκης») ίσως να μην είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης της Παρασκευής (26/8).

Ο αποκλεισμός του Ερυθρού Αστέρα από τη Μακάμπι Χάιφα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα του Πειραιά. Αυτό γιατί οι Σέρβοι θα βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας του Europa League μαζί με τις Ρόμα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λάτσιο, Μπράγκα και Ντιναμό Κιέβου (που επίσης αποκλείστηκε από το Champions League από την Μπενφίκα). Έτσι, μένει μια θέση για να συμπληρωθεί η 8άδα των ισχυρών.

Τώρα, το βλέμμα του συλλόγου του Πειραιά στρέφεται στα αποψινά ματς και δη σ’ αυτά μεταξύ της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με την Μπόντο Γκλιμτ και της Αϊντχόφεν με τους Ρέιντζερς. Θέλει πρόκριση των Κροατών και των Σκωτσέζων. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μπόντο Γκλιμτ θα πάει στο «Μάκσιμιρ» για να υπερασπιστεί το 1-0 από το α’ ματς, ενώ οι Ρέιντζερς καλούνται να πάρουν τη νίκη στο «Φίλιπς Στάντιον» μετά το 2-2 στη Γλασκώβη. Αν αποκλειστεί μια από τις δύο, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αν περάσει.

Αυτό σημαίνει πως θα του τύχει μια ομάδα από εκείνες του πρώτου γκρουπ. Στο μεταξύ, σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ βρίσκονται Ρεν, Μονακό και Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι αν αποκλειστεί από τα πλέι οφ Europa League και συνεχίσει στο Europa Conference League, τότε θα βρίσκεται σίγουρα στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.