Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την πρόκρισή του στον ημιτελικό του μονού πέρασε και στον ημιτελικό του διπλού στο τουρνουά τένις του Σινσινάτι. Με τον συμπαίκτη του Χόλγκερ Ρούνε νίκησαν με 2-1 σετ (7-5, 4-6, 10-7) στο tie break τους Μαρσέλο Αρέβαλο-Ζαν Ζιλιάν Ροζέρ.

Κι ενώ στον έναν ημιτελικό θα αναμετρηθεί με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στον άλλο θα βρει μπροστά του τους Τιμ Πουτς και Μάικλ Βίνους. Οι επιτυχίες του Έλληνα σταρ στη διοργάνωση έχουν ωθήσει τους υπεύθυνους να βγάλουν νέο παρατσούκλι και να τον αποκαλούν «Tsitsinnati», ενώνοντας το όνομά του μ’ αυτό της πόλης των ΗΠΑ.

Φορτσάτος από τη νίκη του επί του Τζον Ίσνερ με 2-1 σετ λίγη ώρα πριν ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε… ορεξάτος στο court και έπαιξε καθοριστικό ρόλο το ταλέντο του και η σωστή επιλογή χτυπημάτων προκειμένου εκείνος κι ο Ρούνε να προηγηθούν με 1-0 σετ (7-5). Αρχικά οι τα δύο ζευγάρια έμοιαζαν ισορροπημένα, αλλά αφού το «δίδυμο» Τσιτσιπάς – Ρούνε προηγήθηκε με 6-5 δεν άφησε την ευκαιρία να κλείσει το σετ να πάει χαμένη.

Οι Αρέβαλο και Ροζέρ, όμως, πολύπειροι στο διπλό και νούμερο τέσσερα στο ταμπλό, πρωταθλητές στο Roland-Garros, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια κι αντέδρασαν στο δεύτερο σετ, όπου η αλήθεια είναι έκαναν και την εμφάνισή τους κάποια σημάδια κούρασης στον Στέφανο Τσιτσιπά που ουσιαστικά από την έναρξη του τουρνουά δίνει δύο ματς την ημέρα. Κατάφεραν και ισοφάρισαν σε 1-1 σετ καθώς πήραν το δεύτερο με 6-4.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο tie break. Κι εκεί όπως συνέβη και χθες κόντρα στους Πάβιτς και Μέκτιτς έπαιξε ρόλο το ταλέντο. Ο Τσιτσιπάς κι ο Ρούνε είναι από τους κορυφαίους του κόσμου κι έχοντας αναπτύξει χημεία από τις κοινές τους προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Πατρίκ Μουράτογλου στη νότια Γαλλία, επιβλήθηκαν. «Έχτισαν» μια καλή διαφορά και διαχειρίστηκαν το σετ έξυπνα και αποτελεσματικά φτάνοντας στο 10-7 και στη νίκη.