Η Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε για πέμπτη φορά στην ιστορία της το UEFA Super Cup και ισοφάρισε την επίδοση της Μπαρτσελόνα και της Μίλαν. Η «βασίλισσα» νίκησε στον τελικό, που διεξήχθη στο «Ολυμπιακό Στάδιο» του Ελσίνκι, με 2-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Η κάτοχος του Europa League μπήκε δυνατά στο ματς προτού… λυγίσει μπροστά στην ποιότητα και την εμπειρία των Ισπανών. Ο Τιμπό Κουρτουά έκανε επεμβάσεις που κράτησαν το μηδέν στα πρώτα λεπτά του αγώνα όταν οι Γερμανοί έγιναν απειλητικοί.

Η συνέχεια άνηκε σχεδόν αποκλειστικά στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Σταδιακά ανέβασαν την απόδοσή τους και την πίεσή τους προς την εστία του Κέβιν Τραπ σε σημείο που έμοιαζε θέμα χρόνου να σκοράρουν. Το κατάφεραν στο 37′ με τον Ντάβιντ Άλαμπα. Ο Αυστριακός σκόραρε προ κενής εστίας αφού έπειτα από εκτέλεση κόρνερν οι «μπλάνκος» έπαιξαν… βόλεϊ εντός περιοχής απενεργοποιώντας την αντίπαλη άμυνα.

Μετά την ανάπαυλα, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα και το ματς να διεξάγεται στο ρυθμό που επέλεγαν ο Τόνι Κρόοζ με τον Λούκα Μόντριτς. Μετά από ορισμένες ευκαιρίες που δημιούργησε κι έχασε, η συνεργασία του Βινίσιους Ζούνιορ με τον Καρίμ Μπενζεμά απέδωσε καρπούς. Στο 65ο λεπτό, ο Γάλλος ευστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή μετατρέποντας σε γκολ την πάσα του Βραζιλιάνου.

Με αυτό το γκολ ο Καρίμ Μπενζεμά έφτασε στα 324 στην καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης κι έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην ιστορία της καθώς ξεπέρασε τον Ραούλ (323). Μόνος πρώτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο που μέτρησε 450 προτού αποχωρήσει από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Μετά το δεύτερο γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης διαχειρίστηκε το ματς και «κλείδωσε» τη νίκη με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αποδέχεται τη μοίρα της. Μάλιστα, πριν το τέλος ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε και χρόνο συμμετοχής στα νέα αποκτήματα του κλαμπ, Αντόνιο Ρίντιγκερ και Ορελιάν Τσουαμενί, που έκαναν το ντεμπούτο τους μετά τις μεταγραφές τους από Τσέλσι (ελεύθερος) και Μονακό (100 εκατ. ευρώ με τα μπόνους), αντίστοιχα.