Το γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 86ο λεπτό γλίτωσε τον Ολυμπιακό από την ήττα στην πρώτη του αναμέτρηση κόντρα στην Σλόβαν Μπρατισλάβας για το γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον «ερυθρόλευκο» πάγκο το ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» έληξε 1-1 και όλα θα κριθούν στις 11 Αυγούστου στην Σλοβακία.

Αν ο Ολυμπιακός περάσει θα συνεχίσει στα πλέι οφ του θεσμού, όπου εκτός απροόπτου θα αναμετρηθεί με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Αν αποκλειστεί θα πάει στα πλέι οφ του Europa Conference League όπου θα συναντήσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ζρίνσκι Μόσταρ-Τόμπολ Κοστανάι.

Στο πρώτο ματς του Κάρλος Κορμπεράν μετά την πρόσληψή του στη θέση του Πέδρο Μαρτίνς, η ομάδα του εμφανίστηκε βελτιωμένη σε σύγκριση με την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα με 4-0, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να καταφέρει να πάρει τη νίκη.

Η ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν προβληματική για ακόμη ένα ματς. Σε τρία επίσημα παιχνίδια ως τώρα στην σεζόν οι Πειραιώτες δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνά τους.

Αυτή τη φορά τη ζημιά την έκανε ο Γκριν στο 63′ που δεν αστόχησε σε τετ α τετ με τον Βατσλίκ αφού προηγουμένως απέφυγε τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο. Η Σλόβαν θα μπορούσε να έχει προηγηθεί από το 17′, αλλά ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός που η μπάλα στην προσπάθεια του Ζμραλ προσέκρουσε στο δοκάρι.

Όπως κι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σκοράρει στη φάση πριν από το γκολ των Σλοβάκων. Ούτως ή άλλως μπήκε αξιόλογα στο β’ μέρος και με τους Άβιλα, Μασούρα άρχισε να δημιουργεί «ρήγματα» στο αριστερό άκρο της άμυνας της Σλόβαν, με τον Έλληνα εξτρέμ να σουτάρει δυνατά στο 52’, αλλά να βρίσκει σε… ετοιμότητα τον Τσόβαν που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της Σλόβαν είπε «όχι» και στο 62’ σε κεφαλιά του Μαντί Καμαρά προς την εστία.

Οι αλλαγές του Κάρλος Κορμπεράν και η ώθηση που έδωσε ο κόσμος από την εξέδρα άλλαξαν κάπως το μομέντουμ και τότε εμφανίστηκε ο Ελ Αραμπί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από την ασίστ του Ματιέ Βαλμπουενά και να φέρει το ματς και την σειρά σε απόλυτη ισορροπία.