Τον πρώτο τίτλο της νέας σεζόν στην Αγγλία και συγκεκριμένα το Community Shield, αυτό που όλες οι άλλες χώρες ονομάζουν Σούπερ Καπ, κατέκτησε η Λίβερπουλ, η οποία με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά νίκησε με 3-1 τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Οι Άγγλοι μπαίνουν σε ποδοσφαιρικό ρυθμό σιγά-σιγά αφού σε μια εβδομάδα αρχίζει η Premier League, αλλά η σεζόν γι’ αυτούς άρχισε ήδη με το Community Shield, στο οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του με τη Σίτι ο Χάαλαντ. Αυτοί που πανηγύρισαν ήταν οι αντίπαλοι, όμως, αφού με το 3-1 έκαναν δική τους την κούπα.

Μπορεί η ομάδα του Μάντσεστερ να ήταν αυτή που έδειχνε να πατάει καλύτερα στο ξεκίνημα, η Λίβερπουλ όμως ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 21′ με το ωραίο πλασέ του Άρνολντ και με τη μπάλα να βρίσκει λίγο και στο κεφάλι του Άκε πριν πάει δοκάρι και μέσα.

Έτσι έγινε το 1-0, το οποίο παρέμενε μέχρι και το 70′, όταν ο Άλβαρες από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά αρχικά καταλογίστηκε οφσάιντ, για να αναιρέσει όμως αυτή την απόφαση το VAR και να μετρήσει κανονικά το γκολ του Αργεντίνου για το 1-1.

Σκορ που δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 84′ η Λίβερπουλ με πέναλτι του Σαλάχ, μετά το χέρι του Ντίας σε κεφαλιά του Νούνιες, έγραψε το 2-1 και έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Και με τη Σίτι να ψάχνει τον τρόπο για την ισοφάριση, ήρθε στο 93′ και το 3-1 για τους κόκκινους με την κεφαλιά του Νούνιες μετά τη σέντρα του Σαλάχ και την κεφαλιά – πάσα του Ρόμπερτσον.