Ο Φεντερίκο Μακέντα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με τη φανέλα της Ανκαραγκουτσού και στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι σύντομα ενδέχεται να αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα για το τούρκικο ακόμη ένας παίκτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος βλέπει ότι τη νέα σεζόν δεν πρόκειται να έχει χρόνο συμμετοχής.

Ο Ιταλός φορ αποτελεί παρελθόν για τους πράσινους, οι οποίοι με την αποχώρησή του κέρδισαν ένα ποσό που φράνει στο ένα εκατ. ευρώ. Καθόλου άσχημα δηλαδή. Τα συγκεκριμένα λεφτά, άλλωστε, αναμένεται να επενδυθούν για την ενίσχυση της ομάδας και ειδικά για τις θέσεις μπροστά, για το 10άρι και τον σέντερ φορ που θέλει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο ταμείο της ΠΑΕ, όμως, ενδέχεται να μπουν κι άλλα λεφτά από πώληση παίκτη ή τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος της διοίκησης.

Η απόκτηση του Λοντίγκιν, με δεδομένο ότι θα παραμείνει κανονικά στην ομάδα ο Μπρινιόλι, σημαίνει ότι τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ, πλέον, για τον Σωκράτη Διούδη, ο οποίος βλέπει ότι δεν υπολογίζεται. Τη νέα σεζόν θα είναι ο 3ος τερματοφύλακας της ομάδας και αυτό προφανώς δεν του αρέσει, αφού αντιλαμβάνεται ότι ο χρόνος συμμετοχής του τη νέα σεζόν θα είναι ελάχιστος. Απειροελάχιστος βασικά. Λογικό είναι, επομένως, να ψάχνεται ακόμη περισσότερο πλέον για μεταγραφή και δεν αποκλείεται η λύση να έρθει από Τουρκία.

Κανονική πρόταση και όχι όπως η Λέγκια

Ο Σωκράτης Διούδης

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στη γειτονική χώρα, μία-δύο ομάδες ενδιαφέρονται για τον Διούδη, χωρίς όμως να τις κατονομάζουν. Όχι ακόμη, δηλαδή. Ο Παναθηναϊκός, από την πλευρά του, δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να παραχωρήσει τον διεθνή Έλληνα τερματοφύλακα και αυτό φάνηκε από την απόκτηση του Λοντίγκιν. Αν ο Γιοβάνοβιτς υπολόγιζε κανονικά τον Διούδη δεν θα είχε γίνει αυτή η μεταγραφή. Το γεγονός ότι έγινε, επομένως, σημαίνει ότι όσο θέλει ο Έλληνας πορτιέρε να φύγει, άλλο τόσο το επιθυμεί και η ΠΑΕ.

Στη διοίκηση των πράσινων, επομένως, περιμένουν κάποια πρόταση. Είτε από την Τουρκία είτε από άλλη χώρα. Και επειδή μιλάμε για διεθνή τερματοφύλακα, ασχέτως αν δεν υπολογίζεται, οι κυπελλούχοι Ελλάδας θέλουν λεφτά για να τον παραχωρήσουν. Όχι να εμφανιστεί, απλά, μια ομάδα που θα… προσφερθεί να τους «απαλλάξει» από το συμβόλαιο του Διούδη, πληρώνοντας μόνο αυτόν. Όπως ήθελε να κάνει τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή, η Λέγκια Βαρσοβίας, η οποία είχε ζητήσει να τον αποκτήσει ως ελεύθερο.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να το δεχθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος θέλει να βάλει στο ταμείο του ένα ποσό από πώληση του Διούδη. Έστω μικρό ή τουλάχιστον όχι όσο μεγάλο όσο θα περίμενε κανείς μέχρι και πριν 1-2 χρόνια…