Ο Νικ Κύργιος το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν αποφασισμένος να κατακτήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά το Wimbledon, ισοφαρίζοντας τον Πιτ Σάμπρας και κυνηγώντας το ρεκόρ (5 σερί χρονιές) των Μπγιορν Μποργκ και Ρότζερ Φέντερερ, καταφέρνοντάς το με 3-1 σετ και πανηγυρίζοντας έτσι το 21ο Grand Slam της καριέρας του, μόλις ένα λιγότερο από τον Ράδα Ναδάλ.

Ο Σέρβος ήταν το φαβορί και τελικά οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν, αλλά ο ομογενής από την Αυστραλία έκανε ό,τι μπορούσε και φρόντισε να δώσει έξτρα ενδιαφέρον στον τελικό, αφού στο πρώτο σετ έκανε break για να περάσει μπροστά με 3-2 και αμέσως μετά με 4-2 διατηρώντας το σερβίς του, για να το πάρει τελικά με 6-4 και να κάνει το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, όμως, ήταν η σειρά του Τζόκοβιτς για break, μετατρέποντας το 2-1 σε 3-1 και αμέσως μετά σε 4-1, για να πάρει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει 1-1. Ο τελικός ήταν ισορροπημένος και φαινόταν και στο τρίτο σετ, αφού υπήρχε ισορροπία μέχρι και το 4-4, όταν ο Σέρβος έκανε το break και τελικά με 6-4 πήρε το σετ και προηγήθηκε με 2-1.

Ο Κύργιος έπρεπε, πλέον, να πάρει οπωσδήποτε το 4ο σετ για να παραμείνει ζωντανός και έκανε τα πάντα για να τα καταφέρει, αλλά τελικά λύγισε στο tie break με 7-3, για να καταλήξει έτσι το τρόπαιο στον Τζόκοβιτς, ο οποίος έκανε δικό του το Wimbledon για 7η φορά συνολικά στη σπουδαία καριέρα του.

Τα σετ: 4-6, 6-3, 6-4, 7-6