Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στον Γύρο της Γαλλίας, καθώς ο 35χρονος Ιταλός ποδηλάτης Daniel Oss συγκρούστηκε την ώρα του αγώνα με έναν θεατή και τραυματίστηκε στον αυχένα.

Σύμφωνα με την nypost.com, βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter, δείχνει την σφοδρή σύγκρουση που έγινε στο Stage 5 του Tour de France.

Την ώρα που περνούν οι ποδηλάτες από την διαδρομή, ένας θεατής σκύβει προς το λιθόστρωτο μονοπάτι και τότε πέφτει επάνω του ο Ιταλός ποδηλάτης καθώς περνάει, με αποτέλεσμα να προκληθεί καραμπόλα και να τραυματιστούν κι άλλα άτομα.

Γύρος της Γαλλίας
Ο ποδηλάτης Daniel Oss

Παρόλα αυτά, ο Daniel Oss δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια του, παρά το γεγονός ότι δεν ένιωθε τελείως καλά και τερμάτισε κανονικά εκείνη την διαδρομή. Στις εξετάσεις που υπεβλήθη στη συνέχεια όμως, αποκαλύφθηκε πως χτύπησε τον αυχένα του, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από τον Γύρο της Γαλλίας.

«Οι πρόσθετες εξετάσεις αποκάλυψαν ένα κάταγμα αυχενικού σπονδύλου που απαιτεί ακινητοποίηση για μερικές εβδομάδες», έγραψε η ομάδα του Total Energies. «Ο Daniel Oss αναγκάζεται λοιπόν να εγκαταλείψει τον Γύρο της Γαλλίας… Όλη η ομάδα σου εύχεται καλή ανάρρωση Daniel», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δύο επιπλέον τραυματισμοί

Ο Daniel Oss δεν είναι ο μόνος ποδηλάτης που τραυματίστηκε εκείνη την ημέρα, καθώς από την σύγκρουση χτύπησαν ακόμα δύο αθλητές.

Ο Michael Gogl αποχώρησε από τον αγώνα ως αποτέλεσμα της συντριβής του Oss, γιατί υπέστη κάταγμα της κλείδας και της λεκάνης, με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Επίσης, ο Jack Haig εγκατέλειψε λόγω «πολλαπλών εκδορών και μώλωπες στο σώμα και χρειάστηκε ράμματα για ένα κόψιμο πάνω από τον αγκώνα», σύμφωνα με τους υπεύθυνους της ομάδας του.