Η νέα σεζόν θα είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες στην ιστορία της ΑΕΚ, αφού θα μπει στο νέο της γήπεδο, στην OPAP Arena, επιστρέφοντας στη Νέα Φιλαδέλφεια 19 χρόνια μετά την αποχώρησή της, με τη διοίκηση να ανακοινώνει τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας και να προκαλεί διάφορες αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι πλέον έχουν κάθε δικαίωμα να περιμένουν και ακριβές μεταγραφές.

Από την πρώτη στιγμή μετά την επιστροφή του στην Ένωση, το 2013, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε θέσει ως στόχο την κατασκευή νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και επειδή αυτό το γήπεδο ήταν το… εισιτήριο του διοικητικού ηγέτη των κιτρινόμαυρων για την «αθανασία», ήταν δεδομένο ότι θα τα κατάφερνε. Όσα εμπόδια κι αν μπήκαν ή αν προσπάθησαν κάποιοι να βάλουν όλα αυτά τα χρόνια. Χρόνια που πέρασαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ να βάζουν στο μυαλό τους τη φράση «όταν η ομάδα μπει στο νέο γήπεδο θα ρίξει και περισσότερα λεφτά για μεταγραφές». Μια φράση που επαναλάμβαναν συχνά-πυκνά οι δημοσιογράφοι τα προηγούμενα χρόνια, οπότε οι Ενωσίτες, ήθελαν ή όχι, την… στάμπαραν στο μυαλό τους.

Αυτή η στιγμή, λοιπόν, ήρθε, αλλά το ακριβό που βλέπουν αυτή τη στιγμή οι φίλοι της Ένωσης είναι το εισιτήριο διαρκείας που θέλουν να αγοράσουν και όχι η μεταγραφή που έγινε. Βασικά, για να είμαστε ακριβείς, προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία, αλλά τρόπος του λέγειν… Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, λοιπόν, «πάγωσαν» τους οπαδούς του δικέφαλου αετού και δεν είναι παράλογο αυτό: 300 ευρώ για το πέταλο των οργανωμένων, 400 ευρώ για το απέναντι πέταλο, γενικά δεν τις λες και τιμές που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Αυτές οι τιμές, όμως, είναι που δίνουν από εδώ και πέρα στον κόσμο της Ένωσης να απαιτήσει ακριβές μεταγραφές.

Οπαδοί της ΑΕΚ

Εύκολα ο κόσμος θα συνεισφέρει 10 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ

Το γιατί μπορεί ο οπαδός, πλέον, να απαιτεί ακριβές μεταγραφές, είναι απλό: Η ΑΕΚ δεν πήρε το πρωτάθλημα φέτος, δεν θα συμμετάσχει καν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, δεν πείθει τα τελευταία χρόνια ότι δουλεύει σωστά σε όλα τα επίπεδα. Με λίγα λόγια, δεν είναι μια ομάδα έτοιμη, δυνατή, στην οποία όλα πάνε μια χαρά. Όταν, λοιπόν, σε μια ομάδα στην οποία επικρατεί αυτή η κατάσταση, μπαίνουν τόσο ακριβά διαρκείας, ακόμη κι αν μιλάμε για είσοδο σε νέο γήπεδο, τότε λογικό είναι ο οπαδός να σκέφτεται ότι θα πληρώσει για να δει μια επίσης ακριβή ομάδα. Δίκαιο.

Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ο κόσμος μπορεί να βάλει 10 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΠΑΕ εντός του καλοκαιριού. Το γήπεδο θα χωράει 31.500, δεν είναι υπερβολή να υποθέσει κανείς ότι θα πουληθούν 20.000 διαρκείας. Μιλάμε για τη σεζόν που η ΑΕΚ επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια μπαίνοντας σε ένα όμορφο και υπερσύγχρονο γήπεδο, λογικό θα είναι όλοι να θέλουν να… πιάσουν θέση, αποκτώντας προτεραιότητα και για τις επόμενες χρονιές. Αν, λοιπόν, η Ένωση πουλήσει 20.000 διαρκείας με μέσο όρο κόστους 500 ευρώ, μιλάμε για 10 εκατ. ευρώ.

Λογικό δεν είναι, επομένως, οι Ενωσίτες να περιμένουν ότι τόσα ή σχεδόν τόσα θα είναι και τα λεφτά που θα μπουν για μεταγραφές; Με λίγα λόγια, με τις τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, ο Μελισσανίδης δίνει το δικαίωμα στους οπαδούς ή αλλιώς «πελάτες» να απαιτούν, πια, να παρακολουθούν και μια αντάξια ομάδα. Αντάξια των χρημάτων που θα πληρώσει ο κόσμος, αλλά και του νέου γηπέδου…