Ο Ολυμπιακός έχει διάφορα ανοιχτά μέτωπα που θα πρέπει να κλείσει, όπως για παράδειγμα το θέμα της παραμονής των Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Ματιέ Βαλμπουενά, ή αυτό σχετικά με το μέλλον του Κώστα Φορτούνη, αλλά τρέχει παράλληλα και τις συζητήσεις για την απόκτηση του βασικού δεξιού μπακ που ψάχνει.

Οι ερυθρόλευκοι ξέρουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αφού ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να έχουν ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν, όταν θα έρθει η ώρα για την αναχώρηση της αποστολής για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο εξωτερικό. Στη διοίκηση επομένως, σε συνεννόηση πάντα με τον προπονητή, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με πολλές ομάδες και πολλούς παίκτες.

Κάποιοι εξ αυτών ήταν/είναι ήδη στην ομάδα, όπως για παράδειγμα οι Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά, οι οποίοι φαίνεται ότι θα παραμείνουν. Θα υπάρχει, δηλαδή, happy end στο θέμα της ανανέωσης του Μαροκινού, ενώ για τον Γάλλο ο Μαρτίνς έχει εκφραστεί θετικά. Ναι μεν περνάνε τα χρόνια, αλλά η μπάλα δεν ξεχνιέται. Και ο Βαλμπουενά, ακόμη και ένα χρόνο μεγαλύτερος, μπορεί να δώσει λύσεις. Εστω όχι ως βασικός.

Όπως και να έχει, με τη διαφαινόμενη παραμονή του Ελ Αραμπί, θα γίνει η μία από τις τρεις κινήσεις που θέλει ο Πορτογάλος προπονητής να έχουν γίνει μέχρι 22 Ιουνίου. Θα ξέρει, δηλαδή, ότι υπάρχει στο ρόστερ ο φορ που μπορεί να υπολογίζεται για βασικός και από εκεί και πέρα θα περιμένει δύο μεταγραφές: Εξτρέμ και δεξί μπακ. Κι αν για τη θέση του εξτρέμ τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα αυτή τη στιγμή, για αυτή του δεξιού μπακ υπάρχουν τρεις συγκεκριμένοι στόχοι.

Ο Μπάλντοκ με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

Επαφές με Χάντερσφιλντ, Μάντσεστερ Σίτι, Σέφιλντ Γιουνάιτενυτ

Αυτοί οι τρεις παίκτες, λοιπόν, είναι οι εξής: Γκονζάλο Άβιλα Γκορντόν, Γιαν Κόουτο, Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο πρώτος αγωνίζεται στη Χάντερσφιλντ και σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει είναι η πιο οικονομική περίπτωση, άρα και η πιο βαρή. Μπορεί, δηλαδή, να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή και ο παίκτης αρέσει πολύ στους Πειραιώτες. Ο Γιαν Κόουτο είναι η πιο δύσκολη περίπτωση, αφού ανήκει στη Μάντσεστερ Σίτι και τα ποσά ανεβαίνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που στον Ολυμπιακό προσπαθούν να δουν αν υπάρχει η δυνατότητα να φτάσουν σε συμφωνία έστω για δανεισμό του παίκτη.

Όσο για τον Μπάλντοκ, το θέμα είναι να κατεβάσει λίγο τις απαιτήσεις της η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, να γίνει πιο διαλλακτική. Γεγονός στο οποίο μπορεί να βοηθήσει και ο παίκτης, αν πιέσει λίγο την αγγλική ομάδα. Όσο για τον Εστέβες της Πόρτο, για τον οποίο ο πορτογαλικός Τύπος είναι πολύ σίγουρος τις τελευταίες μέρες, είναι όντως ένας παίκτης που εξετάζεται από τους ανθρώπους των Πειραιωτών και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν τις συζητήσεις, αν και περισσότερο θα υπολογίζεται ως αναπληρωματικός και λιγότερο ως βασικός.