Ενα από τα θέματα που θα πρέπει να λύσει ο Ολυμπιακός και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο σύντομα είναι αυτό του Κώστα Φορτούνη, το μέλλον του οποίου στην ομάδα του Πειραιά είναι πιο αμφίβολο από ποτέ αφού ο Πέδρο Μαρτίνς… δεν τρελαίνεται κιόλας για τον Έλληνα επιθετικό μέσο.

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ένιωθε και ήταν ο ηγέτης των ερυθρόλευκων. Ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες ποδοσφαιριστές, πείθοντας ότι είχε πολύ μέλλον. Είτε στην ομάδα του, είτε στο εξωτερικό, αν ερχόταν κάποια καλή πρόταση. Στο ποδόσφαιρο, όμως, δεν αρκεί μόνο το ταλέντο ή η διάθεση για δουλειά. Χρειάζεται και τύχη και ο Φορτούνης δεν είχε μπόλικη τέτοια, όπως δείχνει και το γεγονός ότι τραυματίστηκε δύο φορές σοβαρά στον χιαστό. Τραυματισμός που μπορεί να τελειώσει μια καριέρα αν συμβεί μία φορά, οπότε με δύο τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα.

Αυτό το βλέπουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού ο Φορτούνης δεν πήρε πολύ χρόνο στον Ολυμπιακό μετά την επιστροφή του στη δράση. Όχι μόνο επειδή σε τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιβαρυνθεί αμέσως ο παίκτης, αλλά και επειδή ο Μαρτίνς δεν τον θεωρεί 100% απαραίτητο για την ομάδα του. Είτε για τη φετινή, η οποία ούτως ή άλλως είχε μάθει να παίζει χωρίς τον Φορτούνη, είτε για αυτή που σχεδιάζει ενόψει της επόμενης σεζόν. Είναι πολύ πιθανό δηλαδή, βασικά πιο πιθανό από ποτέ, ο Έλληνας επιθετικός μέσος να μην αποτελεί μέλος της.

Χατζηγιοβάνης Φορτούνης

Η πρόταση που δύσκολα θα έρθει…

Αν κρινόταν αποκλειστικά από τον Μαρτίνς, δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι ο Φορτούνης σίγουρα δεν θα ήταν στον Ολυμπιακό τη νέα σεζόν. Δεν εξαρτάται, όμως, αποκλειστικά από τον Πορτογάλο προπονητή. Για την ακρίβεια, δεν εξαρτάται καν από τους Πειραιώτες σε απόλυτο βαθμό, αφού θα πρέπει να υπάρξει και κάποια πρόταση. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πάντα μια αδυναμία στον συγκεκριμένο παίκτη και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να του λύσει το συμβόλαιο αφήνοντάς τον χωρίς ομάδα, αν δεν έχει έρθει πρόταση.

Το θέμα είναι ότι αυτή η πρόταση, ακόμη κι αν έρθει, δεν θα καλύπτει οικονομικά τον Ολυμπιακό. Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να σκάσει πρόταση εκατ. ευρώ για τον Φορτούνη έπειτα από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Δεν μπορεί κανείς, επομένως, να πει με σιγουριά ότι είναι τελειωμένος από τους ερυθρόλευκους. Με τους οποίους ερυθρόλευκους, παρεμπιπτόντως, ο παίκτης δεσμεύεται με βαρύ συμβόλαιο. Η περίπτωσή του, επομένως, μόνο απλή δεν είναι για τον Ολυμπιακό, ο οποίος θα προσπαθήσει να πάρει την καλύτερη απόφαση.

Με τη διοίκηση, επαναλαμβάνουμε, να γνωρίζει ότι ο Μαρτίνς θέλει άλλου στυλ παίκτη στη θέση του Φορτούνη για τη νέα σεζόν…