Τα μεταγραφικά θέματα είναι αυτά που απασχολούν τον Ολυμπιακό, όπως και όλες τις ομάδες, με τον Πέδρο Μαρτίνς να περιμένει την έναρξη της προετοιμασίας σε 10 μέρες και κυρίως την αναχώρηση της αποστολής για Αυστρία, όπου θα λάβει μέρος το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στις 22 του μήνα, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε η διοίκηση θα έχει ολοκληρώσει τρεις μεταγραφές.

Οι Πειραιώτες είναι πάντα από τις πιο δραστήριες ομάδες στις μεταγραφικές περιόδου και αυτό θα πρέπει να συμβεί και φέτος, αφού έχουν διάφορα ανοιχτά μέτωπα. Μέτωπα που θα πρέπει να κλείσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τρεις θέσεις: Εξτρέμ, δεξί μπακ και σέντερ φορ. Αυτές είναι τρεις θέσεις στις οποίες ο Ολυμπιακός θέλει να ενισχυθεί και ο Μαρτίνς έχει διαμηνύσει στη διοίκηση ότι θα το εκτιμούσε ιδιαιτέρως αν γινόταν πριν τις 22 Ιουνίου. Πριν την αναχώρηση για Αυστρία, δηλαδή, προκειμένου να έχει αυτούς τους παίκτες στη διάθεσή του για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Είναι, όμως, εύκολο κάτι τέτοιο; Όχι. Ο Πορτογάλος προπονητής, άλλωστε, δεν έχει ζητήσει από τη διοίκηση απλά… συμπληρώματα σε αυτές τις θέσεις, αλλά παίκτες για 11άδα. Θέλει, δηλαδή, έναν εξτρέμ που θα μπει στην ομάδα και θα κάνει άμεσα τη διαφορά. Θέλει ένα δεξί μπακ που θα είναι καλύτερο από τον Λαλά και τον Ανδρούτσο. Και θέλει τέλος και έναν φορ που θα προορίζεται για βασικός. Εδώ, σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσουμε κάτι: Αν αυτός ο φορ είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αν δηλαδή ανανεώσει το συμβόλαιό του, ο Μαρτίνς θα είναι ευτυχισμένος. Και αφού θα είναι ευτυχισμένος, δεν θα θεωρεί προτεραιότητα πλέον την απόκτηση επιθετικού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς

Οι δύο πλάγιοι μπακ και το μυστήριο με τον εξτρέμ

Αν, επομένως, ο φορ που θέλει ο προπονητής του Ολυμπιακού μέχρι τις 22 του μήνα μπορεί να είναι και ο… νυν, ο Ελ Αραμπί δηλαδή, σε ό,τι αφορά τις άλλες δύο θέσεις η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ξεκάθαρη. Για τη θέση του δεξιού μπακ, για παράδειγμα, υπάρχουν δύο ονόματα που απασχολούν τους Πειραιώτες: Ο Μπάλντοκ και ο Γιαν Κόουτο της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον είχε δώσει φέτος με δανεισμό στη Μπράγκα. Αυτοί οι δύο παίκτες είναι στη λίστα των ερυθρόλευκων, οι οποίοι όμως δεν έχουν αποφασίσει ακόμη για ποιον από τους δύο να φορτσάρουν.

Όσο για τον βασικό εξτρέμ που θέλει ο Μαρτίνς; Εκεί είναι ένα μυστήριο προς το παρόν η κατάσταση, αφού δεν υπάρχει ονοματολογία. Δεν έχουν διαρρεύσει τα ονόματα των παικτών που είναι στη λίστα και κυρίως στις πρώτες θέσεις αυτής. Πράγμα που σημαίνει ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Υπομονή, άλλωστε, κάνει και ο Μαρτίνς, ελπίζοντας ότι μέχρι τις 22 Ιουνίου θα έχει ευχάριστα νέα.