Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις επιτυχίες στην Premier League και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με ανατροπή και σκορ 2-1 της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ στο «Βίλα Παρκ» σε εξ αναβολής ματς για την 33η αγωνιστική. Έτσι, έφτασαν τη Μάντσεστερ Σίτι στους 86 βαθμούς αν και παρέμειναν δεύτεροι καθώς υστερούν στην ισοβαθμία.

Μετά τη «γκέλα» με την Τότεναμ και τη νίκη της Σίτι επί της Νιουκάστλ το περασμένο σαββατοκύριακο, η Λίβερπουλ βρισκόταν με την «πλάτη στον τοίχο» και χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη αν και αυτή επετεύχθη με δυσκολία. Εξαιτίας της κούρασης, ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ αναγκάστηκε να κάνει ροτέισον κι άφησε τον Μοχάμεντ Σαλάχ εκτός αρχικά. Η Άστον Βίλα μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με τον Ντάγκλας Λουίζ στο 3ο λεπτό. Ωστόσο, η Λίβερπουλ απάντησε σχεδόν άμεσα καθώς ισοφάρισε με τον Γιοέλ Μάτιπ τρία λεπτά αργότερα.

Στη συνέχεια το ματς, «άνοιξε». Οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν εκ νέου στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η Λίβερπουλ, όμως, ήταν εκείνη που τελικά βρήκε δίχτυα από την κεφαλιά του Σάντιο Μανέ στο 65ο λεπτό. Έπειτα, η Άστον Βίλα αντέδρασε και προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά ο Φιλίπ Κοουτίνιο και ο Ντάνι Ίνγκς έκαναν λάθη όταν έβγαιναν τετ α τετ με τον κίπερ Άλισον.

Να σημειώσουμε πως βασικός ήταν ο Κώστας Τσιμίκας που έβγαλε όλο το 90λεπτο και είχε πολύ καλή απόδοση.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, λοιπόν, συνέχισε την καλή παράδοση που έχει τελευταία με τους «χωριάτες», πετυχαίνοντας την 5η της νίκη στις 6 τελευταίες μεταξύ τους αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αν και η μοναδική της ήττα δύσκολα θα ξεχαστεί μετά το «βαρύ» 7-2 τον Οκτώβριο του 2020 στο ίδιο γήπεδο.

Η Λίβερπουλ το Σάββατο (14/05) θα διεκδικήσει το Κύπελλο Αγγλίας απέναντι στην Τσέλσι, προσπαθώντας να κατακτήσει τον δεύτερο τίτλο της στη σεζόν, μετά το League Cup, ενώ διεκδικεί εκτός του τίτλου και το Champions League, στον τελικό της 28ης Μαΐου με την Ρεάλ Μαδρίτης στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού. Απόψε (11/5, 22:15) περιμένει το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Σίτι στην έδρα της Γουλβς για να ξέρει που βρίσκεται και στην Premier League.