Ο Έιντριαν Πέιν πέθανε μετά από πυροβολισμό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του Σερίφη στην Όραντζ Κάουντι, όπου σημείωσε πως ο δράστης συνελήφθη, ενώ ανακρίνεται, ώστε να διευκρινιστούν τα αίτια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 29χρονος Λόρενς Ντόριτι που πυροβόλησε τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, έμεινε στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθη και του απαγγέλθηκε η κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Στη μία και τριαντά επτά (1:37) τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2022, η Αστυνομία του Όραντζ Κάουντι ενημερώθηκαν για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο τετράγωνο 2500 του Έγκρετ Σόρς Ντράιβ. Ένας άνδρας στα 30 του, ο οποίος πυροβολήθηκε και στη συνέχεια αναγνωρίσθηκε ως ο Έιντριαν Πέιν με ημερομηνία γέννησης την 19η Φεβρουαρίου του 1991, διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο δράστης του πυροβολισμού, ο οποίος αναγνωρίσθηκε ως ο Λόρενς Ντόριτι με ημερομηνία γέννησης την 17η Φεβρουαρίου του 1993, έμεινε στον τόπο του εγκλήματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να ανακριθεί από τους ντετέκτιβς. Ο Ντόριτι συνελήφθη με την κατηγορία της δολοφονίας πρώτου βαθμού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο κρατητήριο».

Σημειώνεται, ότι για το τραγικό περιστατικό, τοποθετήθηκε ο Παναθηναϊκός, όπου ανέφερε το εξής:

«Η οικογένεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και την οδύνη της για τον αδόκητο χαμό του πρώην αθλητή μας, Άντριαν Πέιν. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Επίσης, συλλυπητήρια ανάρτηση έκανε και ο Ολυμπιακός, όπου σημείωσε το εξής:

«Είμαστε συντετριμμένοι στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Έιντριαν Πέιν. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Πηγή: gazzetta.gr