Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ως γνωστόν, έκανε άνω-κάτω την Τσέλσι, αφού ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να θέσει προς πώληση το κλαμπ, με τους οπαδούς να περιμένουν με αγωνία να μάθουν ποιος θα είναι ο ιδιοκτήτης. Κάτι που αναμένεται να γίνει γνωστό μέχρι την προσεχή Παρασκευή (29/4), με το διοικητικό συμβούλιο να ανακοινώνει ποια από τις τρεις προτάσεις θα γίνει αποδεκτή.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν σε σοβαρές οικονομικές περιπέτειες μετά τις εξελίξεις με τον Αμπράμοβιτς αλλά όλο αυτό αναμένεται να λάβει τέλος πολύ σύντομα, αφού ήρθε η ώρα για την ανακοίνωση του ονόματος του νέου ιδιοκτήτη.

Αρκετοί ήταν αυτοί που εξέφρασαν αρχικά ενδιαφέρον για την αγορά της Τσέλσι αλλά τρεις είναι οι προτάσεις που… έφτασαν ως το τέλος: Αυτή της κοινοπραξίας με επικεφαλής τον Τοντ Μπόελι, αυτή της επιχειρηματικής ομάδας του Σερ Μάρτιν Μπρόουτον και αυτή του Στιβ Παλιούκα, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς.

Ένας από αυτούς τους τρεις θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας, με την αμερικανική εμπορική τράπεζα Raine Group να διαχειρίζεται την πώληση και το διοικητικό συμβούλιο του κλαμπ να καλείται να πάρει την τελική απόφαση, την ίδια ώρα που η βρετανική κυβέρνηση υποχρεώνει τους υποψήφιους αγοραστές να δεσμευθούν ότι δεν πρόκειται να πουλήσουν τις μετοχές του κλαμπ για τουλάχιστον μια δεκαετία, προκειμένου να υπάρξει διοικητική-οικονομική σταθερότητα.