Το Ραμαζάνι είναι ιερό για τους Μουσουλμάνους και θέλουν πάντα να το τηρούν, αλλά αυτό δημιουργεί πρόβλημα στις ποδοσφαιρικές ομάδες και η απόδειξη έρχεται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα τη Σεντ Ετιέν, ο προπονητής της οποίας, Πασκάλ Ντυπρά, ξέσπασε και ζήτησε από τους Μουσουλμάνους παίκτες του να σεβαστούν το κλαμπ και την προσπάθεια που κάνει η ομάδα για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Οι «στεφανουά» είναι στη 18η θέση και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσουν μάχη στις επτά αγωνιστικές που απομένουν, προκειμένου να παραμείνουν στη Ligue 1. Μια μάχη στην οποία δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν όσο θα έπρεπε οι Μουσουλμάνοι παίκτες, αφού ακολουθούν το Ραμαζάνι. Από την ανατολή, δηλαδή, και μέχρι τη δύση του ήλιου δεν επιτρέπεται να φάνε ή να πιουν κάτι.

Από τη στιγμή που μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, κάτι τέτοιο είναι δεδομένο ότι τους επηρεάζει, αλλά το τηρούν κανονικά. Γεγονός που δεν αρέσει καθόλου στον προπονητή της Σεντ Ετιέν, Πασκάλ Ντυπρά, ο οποίος είχε… έκρηξη κατά των παικτών του, σύμφωνα με την L’ Equipe.

Όπως αναφέρει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα, ο Ντυπρά είχε τετ α τετ με όλους τους Μουσουλμάνους παίκτες της ομάδας του, εξηγώντας τους ότι θα πρέπει να βάλουν στην άκρη για λίγο τη θρησκεία και να τραφούν όπως πρέπει ώστε να μπορούν να προσφέρουν το 100%. «Αρκετά με το Ραμαζάνι, πρέπει να σωθεί η ομάδα», ήταν το μήνυμά του σύμφωνα με την L’Equipe και μένει να φανεί αν θα εισακουστεί ή όχι.