Η Βιγιαρεάλ θα παίξει στα ημιτελικά του Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη έπειτα από το 2006, όταν την απέκλεισε η Άρσεναλ. Τώρα, περιμένει αντίπαλο στους «4» τη νικήτρια του ζευγαριού Λίβερπουλ-Μπενφίκα που αναμετριούνται απόψε (22:00) με τους «κόκκινους» να έχουν προβάδισμα 3-1.

Η ισπανική ομάδα, δε, επέλεξε να πανηγυρίσει την τεράστια πρόκρισή της επί της Μπάγερν Μονάχου μέσα στην «Allianz Arena» με αυτοσαρκασμό και χιούμορ. «Καλωσορίσατε στο UEFA Farmers League», ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στα social media, δείχνοντας έναν από τους φροντιστές του αγωνιστικού χώρου πάνω σ’ ένα μηχάνημα.

Το μήνυμα έχει… διπλό νόημα. Αφενός είναι μια αναφορά στο «Farmers League» που είχε πει ειρωνικά ο Κιλιάν Εμπαπέ όταν η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στον τελικό του θεσμού το 2020, όταν αυτό θεωρούταν… αδύνατον εξαιτίας του «χαμηλού επιπέδου» του γαλλικού πρωταθλήματος. Αφετέρου, είναι κι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους της πόλης της Καστεγιόν, της έδρας της Βιγιαρεάλ, όπου ως επί το πλείστον είναι αγρότες – μάλιστα ένας παίκτης της ο Αλφόνσο Πεδράθα ασχολείται ενεργά με τις καλλιέργειες – ή εργάζονται στο εργοστάσιο κεραμικών του ιδιοκτήτη του κλαμπ Πάκο Ροτς.

«Μας έδωσαν ζωή και τους τιμωρήσαμε»

Από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας της Βιγιαρεάλ είναι και ο προπονητής της Ουνάι Έμερι. Έγινε ο πρώτος μετά τον Ζοσέ Μουρίνιο που την αμέσως επόμενη χρονιά της κατάκτησης του Europa League φτάνει στα ημιτελικά του Champions League. Ο Πορτογάλος το κατάφερε το 2004 με την Πόρτο, με την οποία πήρε και τον τίτλο.

«Έως το 88ο λεπτό κάναμε πολλά λάθη, αλλά η Μπάγερν Μονάχου μας επέτρεψε να ζήσουμε και εκείνοι έκαναν ένα λάθος και τους τιμωρήσαμε γι’ αυτό», τόνισε ο Βάσκος τεχνικός που φτάνει σε ευρωπαϊκό ημιτελικό για 7η φορά στην καριέρα του. Όλοι οι προηγούμενοι ήταν στο Europa League και στους πέντε προηγούμενους έφτασε στον τελικό είτε εργαζόταν στη Σεβίλλη, στην Άρσεναλ ή στην Βιγιαρεάλ. Μονάχα ως κόουτς της Βαλένθια δεν τα κατάφερε.