Η ΑΕΚ ήθελε τη νίκη για να κάνει αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη, ο Άρης ήθελε το τρίποντο για να προσπεράσει την αντίπαλο στη βαθμολογία και να βρεθεί αυτός πιο κοντά σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και αυτοί που πανηγύρισαν, τελικά, ήταν οι Θεσσαλονικείς, αφού με γκολ των Πάλμα και Σάσα νίκησαν με 2-1 την Ένωση, η οποία είχε ισοφαρίσει προσωρινά με γκολάρα του Ρότα. Στην 3η θέση, επομένως, είναι ο Άρης πλέον, με την ΑΕΚ να μοιράζεται την 4η με τον Παναθηναϊκό.

Από τα πρώτα λεπτά οι δύο ομάδες έδειξαν ότι ήταν ορεξάτες, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη φάση στο 4′ με το σουτ του Τσούμπερ που απέκρουσε ο Κουέστα. Λίγα λεπτά μετά, στο 11′, ακολούθησε η πρώτη φάση για τους φιλοξενούμενους με τον Καμαρά που έφυγε στην πλάτη της άμυνας αλλά πλάσαρε άουτ, με τη μπάλα να πάει πάνω-κάτω και τον ρυθμό του παιχνιδιού να είναι εξαιρετικός.

Στο 19′ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με την πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Ματίγια που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώτας, για να ακολουθήσει δευτερόλεπτα μετά το 0-1: Κόρνερ, κακή έξοδος του τερματοφύλακα της Ένωσης και ο Πάλμα με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ.

Εξέλιξη, πάντως, που δεν επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία κατάφερε να απαντήσει. Και πώς το έκανε μάλιστα… Με τον Ρότα, στο 28′, να πιάνει ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουέστα που δεν μπορούσε να αντιδράσει (1-1).

Το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο και ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι δύο ομάδες έψαξαν το δεύτερο γκολ, χωρίς όμως να το βρει καμία εκ των δύο. Στο β’ μέρος όμως και συγκεκριμένα στο 59′ το βρήκε ο Άρης, έστω και με… περιπέτεια. Συγκεκριμένα, στο 58′ ο Σάσα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, για να μετρήσει κανονικά ένα λεπτό μετά, όμως, αφού εξετάστηκε η φάση στο VAR (1-2).

Οι Θεσσαλονικείς είχαν και πάλι το προβάδισμα και η Ένωση είχε φάση για να ισοφαρίσει στο 69′, αλλά ο Σιμάνσκι έστειλε άουτ τη μπάλα με κεφαλιά από κοντά μετά τη σέντρα του Γκαρσία. Δύο λεπτά μετά, στο 71′, οι γηπεδούχοι πλησίασαν ακόμη περισσότερο στην ισοφάριση με το δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, με την ΑΕΚ να πιέζει και τον Άρη να αμύνεται.

Και αμύνθηκε καλά όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, αφού κατάφερε να φύγει από το ΟΑΚΑ με τη νίκη (1-2) που τον ανεβάζει στην 3η θέση, ρίχνοντας παράλληλα την Ένωση στην 4η, την οποία μοιράζεται πλέον με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (83′ Χατζισαφί), Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (71′ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Άμραμπατ (70′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (77′ Μάνταλος), Αραούχο.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Γκάνεα (89′ Δεληζήσης), Ιτούρμπε (66′ Γκαρσία), Σάσα, Ματίγια, Μανσίνι (81′ Μπερτόγλιο), Λουίς Πάλμα (66′ Ντουκουρέ), Καμαρά (89′ Σούντγκρεν).