Η μάχη του τίτλου στην Αγγλία ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί σε θρίλερ, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να είναι στο +1 από αυτή του Γιούργκεν Κλοπ πριν την έναρξη της αναμέτρησής τους. Μια αναμέτρηση που… δεν βοήθησε ώστε να ξεκαθαρίσει κάπως η κατάσταση πάντως, αφού το τελικό 2-2 σημαίνει ότι οι «πολίτες» παραμένουν στο +1 από τους κόκκινους, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος.

Το ματς άρχισε ιδανικά για τη Σίτι, αφού στο 5′ ο Ντε Μπρόινε έκανε το σουτ εκτός περιοχής και η μπάλα βρήκε και στον Μάτιπ για να καταλήξει στα δίχτυα του Άλισον (1-0). Οι γηπεδούχοι πήραν, επομένως, από νωρίς το προβάδισμα, αλλά νωρίς ήρθε και η ισοφάριση της Λίβερπουλ και συγκεκριμένα στο 13′ με τον Ζότα, ο οποίος κατέβασε τη μπαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Πριν το ημίχρονο, όμως, η ομάδα του Μάντσεστερ κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάσισμα, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας μετά τη μπαλιά του Κανσέλο και να νικάει τον Άλισον, γράφοντας το 2-1. Σκορ που άλλαξε όμως με το ξεκίνημα του β΄ μέρους, αφού στο 46′ ο Σαλάχ πέρασε για τον Μανέ, ο οποίος νίκησε τον Έντερσον στο τετ α τετ (2-2).

Η τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού ήρθε στο 90′ και ήταν το δοκάρι του Μαχρέζ σε εκτέλεση φάουλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς και το θρίλερ σε ό,τι αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται.