Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε αρκετές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα και ο αθλητισμός δεν αποτελεί εξαίρεση, ως γνωστόν. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η Euroleague αποφάσισε πριν λίγο καιρό την αποβολή των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνικς Καζάν, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να δηλώνει τώρα οι τρεις ρωσικές ομάδες είναι δύσκολο να επιστρέψουν την επόμενη σεζόν στη διοργάνωση.

Οι τρεις ομάδες αποβλήθηκαν λόγω του πολέμου που γίνεται στην Ουκρανία και ο Μπερτομέλου μιλώντας στο Maxbet Radio ρωτήθηκε για το θέμα και για το αν θα επιστρέψουν από την επόμενη σεζόν.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πως έχει κυλήσει η σεζόν μέχρι τώρα. Δυστυχώς, είχαμε ξανά κάποια προβλήματα εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία», είπε αρχικά ο πρόεδρος και CEO της Euroleague και πρόσθεσε: «Είναι νωρίς να πούμε αν θα επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Είναι πιθανό να ξεκαθαρίσει μετά το Final 4. Θα δούμε πως θα είναι οι συνθήκες. Εάν παραμείνει η κατάσταση όπως είναι τώρα, το βλέπω πολύ δύσκολο να επιστρέψουν οι ρωσικές ομάδες. Τότε θα χρειαστεί να προτείνουμε κάποια πράγματα στις ομάδες».

Τέλος, σε ερώτηση για το EuroCup και για το πόσες ομάδες θα προκριθούν στη Euroleague για τη νέα σεζόν, απάντησε: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη διοργάνωση. Έχει δείξει υψηλή ποιότητα, αλλά μία μόνο χρονιά δεν αρκεί για να αξιολογηθεί. Αυτή είναι η πρώτη χρονιά με το συγκεκριμένο format. Ο κάτοχος θα παίξει σίγουρα στην Εuroleague. Θα έπαιζε και ο φιναλίστ, αλλά η Μονακό εξασφάλισε την παρουσία της στα playoffs και έτσι δεν γίνεται».