Μπορεί το ξεκίνημα του Γιώργου Γιακουμάκη στη Σέλτικ να μην ήταν καλό, έχοντας πετύχει μόλις ένα γκολ από την αρχή της φετινής σεζόν μέχρι και τον Δεκέμβριο, αλλά από τη στιγμή που μπήκε το 2022 ο Έλληνας επιθετικός… πετάει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται θέμα στους Times, με το βρετανικό Μέσο μάλιστα να… τολμάει να συγκρίνει τις επιδόσεις του με αυτές των Μάρκο Φαν Μπάστεν και Λουίς Σουάρες.

Ο Γιακουμάκης κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό και συγκεκριμένα στην ολλανδική Φένλο, με τη φανέλα της οποίας έβγαλε μάτια. Έτσι, προκάλεσε το ενδιαφέρον της Σέλτικ, η οποία έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ στους Ολλανδούς για να τον κάνουν δικό τους.

ο Γιακουμάκης με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

Αυτό το ποσό, λοιπόν, οι Times το χαρακτηρίζουν «κλοπή» στο σχετικό θέμα τους, αφού ο Έλληνας φορ μέσα στο 2022 έχει βάλει 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Σέλτικ, έχοντας και δύο χατ-τρικ. Και αφού τα κάνει όλα αυτά και τρελαίνει τους Σκωτσέζους, στους Times… αποτρελάθηκαν και έβαλαν το όνομα του Γιακουμάκη δίπλα σε αυτά των Φαν Μπάστεν και Σουάρες.

Όχι ως ποδοσφαιρική αξία όμως, θα ήταν εξωφρενικό κάτι τέτοιο, αλλά σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις και των τριών στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Και το γεγονός και μόνο ότι το όνομα ενός Έλληνα παίκτη μπαίνει δίπλα σε αυτού του Ολλανδού θρύλου ή του Ουρουγουανού πρώην φορ των Άγιαξ, Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα και νυν της Ατλέτικο Μαδρίτης, λέει πολλά.