Αν και δυσκολεύτηκε, τελικά η Σουηδία επικράτησε με 1-0 της Τσεχίας στην παράταση του μεταξύ τους ημιτελικού για τα πλέι οφ του Μουντιάλ 2022 που διεξήχθη στη «Friends Arena» της Σόλνα. Τώρα, θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του Κατάρ κόντρα στην Πολωνία (29/3).

Ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο μέρος, αν και η Σουηδία ήταν πιο κυριαρχική. Βέβαια, δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική με την Τσεχία να αμύνεται αποτελεσματικά και τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού Τόμας Βατσλίκ να μην ανησυχεί. Οι Τσέχοι… ξεθάρρεψαν από 10λεπτο του ματς κάνοντας δύο τελικές, οι οποίες πάντως δεν ανησύχησαν τους γηπεδούχους. Στο 11′, δε, ο Γιάν Κούχτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Σουηδών, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε καθώς είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ.

Σταδιακά, η Σουηδία αύξησε την πίεσή της με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της, τον Εμίλ Φόρσμπεργκ. Μια κεφαλιά του στο 25′ πέρασε λίγο άουτ και λίγο αργότερα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Βατσλίκ, που πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και κράτησε το 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα ήταν παρόμοια. Αμφότερες οι ομάδες ήθελαν, αλλά δεν… μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ. Είτε λόγω της νευρικότητας, είτε λόγω της καλής αμυντικής τους λειτουργίας οι ευκαιρίες μειώθηκαν. Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 72′ όταν ο Βατσλίκ απομάκρυνε δύσκολα εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 78′ σταμάτησε και πάλι μια επίθεση των Σουηδών.

Έτσι, δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση. Εκεί οι Σουηδοί μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν την διαφορά και να μην αφήσουν το ματς να πάει στα πέναλτι. Ο Ρόμπιν Κουέιζον στο 110ό λεπτό με εύστοχο πλασέ σημείωσε το γκολ που έκρινε το ματς και κράτησε ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.