Το Μεξικό ζει μία από τις χειρότερες μέρες του σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο, αφού στον αγώνα ανάμεσα σε Κερετάρο και Άτλας υπήρξαν 17 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες λόγω επεισοδίων. Η τοπική κυβέρνηση του Κερετάρο, όμως, δίνει μια άλλη… πραγματικότητα, τονίζοντας πως δεν υπήρξε κανείς νεκρός εντός γηπέδου και ότι οι τραυματισμοί ήταν μόλις 22 και μόνο οι 9 εκ των τραυματιών χρειάστηκαν νοσοκομείο.

Από την πρώτη στιγμή όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, λίγο μετά το 60ο λεπτό της αναμέτρησης, φαινόταν ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά αφού υπήρχαν μάχες σώμα με σώμα. Δεν άργησαν, επομένως, να έρθουν τα δημοσιεύματα από ΜΜΕ στο Μεξικό για αρκετούς τραυματίες και στη συνέχεια τα πράγματα έγιναν χειρότερα.

Η καθυστερημένη επέμβαση της αστυνομίας είχε ως συνέπεια οι μάχες των οπαδών να συνεχιστούν και τελικά υπήρξαν 17 θάνατοι και εκατοντάδες τραυματίες, αλλά με αυτό δεν συμφωνεί η τοπική κυβέρνηση του Κερετάρο, η οποία στην επίσημη ενημέρωσή της είπε κάτι εντελώς διαφορετικό: «Δεν υπήρξαν νεκροί εντός του γηπέδου, οι τραυματίες ήταν 22 και μόνο οι 9 χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο».

Εκδοχή, πάντως, με την οποία δεν συμφωνούν τα ΜΜΕ, αφού υπάρχουν άλλωστε και τα σχετικά βίντεο, με τα νεότερα δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων αναμένεται, δυστυχώς, να αυξηθεί.