Ο Μοχάμεντ Σαλάχ εξομολογήθηκε πως σοκαρίστηκε για την 7η θέση που κατέβαλε στη Χρυσή Μπάλα, αφήνοντας αιχμές για το πώς επιλέγουν διάφορες χώρες. Ο ίδιος μίλησε για την πορεία του στη Λίβερπουλ.

Το 2017, ο Μοχάμεντ Σαλάχ άφησε την Ρόμα για να μετακομίσει στο Νησί για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Μια συνεργασία που έμελλε να αποδειχθεί αρκετά αποδοτική και για τις δύο πλευρές, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να προσθέτει στο ρόστερ της έναν παίκτη που δεν σταματάει να βρίσκει δίχτυα σε Αγγλία κι Ευρώπη.

Ο «Φαραώ» της Λίβερπουλ μετράει ήδη 150 τέρματα και βρίσκεται στην δεύτερη θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, πίσω μονάχα από τον θρυλικό Ρότζερ Χαντ. Μία επίδοση που τον έφερε να διεκδικεί το βραβείο του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο το 2021.

Παρ’ όλα αυτά ο 29χρονος μεσοεπιθετικός κατετάγη στην 7η θέση με 121 πόντους. Μία απόφαση η οποία όπως φαίνεται τον πλήγωσε.

«Ήμουν σοκαρισμένος, δεν υπήρχε άτομο στον κόσμο που να περίμενε πως θα ερχόμουν 7ος. Δεν αισθάνομαι πως υπήρχε κάποια θεωρία συνωμοσίας αλλά υπάρχουν κάποιες χώρες που δεν ξέρω πώς επιλέγουν. Εάν ρωτήσετε οποιονδήποτε Αιγύπτιο πριν από 6-7 χρόνια εάν θα υπήρχε κάποιος παίκτης που θα μπορούσε να είναι μεταξύ των καλύτερων στον κόσμο, θα απαντούσαν αρνητικά.

Εάν πεθάνω τώρα, θα έχω πετύχει αρκετά πράγματα τα οποία ονειρεύτηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα «Yallakora».

Πηγή: Gazzetta.gr