Τα νέα είναι ευχάριστα σε ό,τι αφορά το θέμα του νέου γηπέδου στον Παναθηναϊκό αφού το πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο Κώστας Μπακογιάννης είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, τονίζοντας σε δηλώσεις του πως το νέο γήπεδο στον Βοτανικό θα είναι το καλύτερο της Ελλάδας και θα έχει θέα την Ακρόπολη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και σε αυτές έκανε λόγο για «ιστορική απόφαση», συμπληρώνοντας πως το έργο της Διπλής Ανάπλασης θα χαρίσει και έναν «πνεύμονα οξυγόνου» στην Αθήνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακογιάννη

Για την υπερψήφιση του πρότζκετ της Διπλής Ανάπλασης στο Δημοτικό Συμβούλιο…

«Ηταν μια ιστορική συνεδρίαση του Δ.Σ. Πήραμε μια ιστορική απόφαση. Εγκρίναμε τις τρεις συμβάσεις, οι οποίες είναι οι “ακρογωνιαίοι λίθοι” της συνολικής προσπάθειας που κάνουμε. Έχουμε, όπως ξέρετε, ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργεί δυο υπερτοπικούς πόλους, ένα στο Βοτανικό με μια αρένα -το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, ένα γήπεδο που από τις εξέδρες του θα φαίνεται η Ακρόπολη- έως 40 χιλ. θέσεων, και ταυτόχρονα στην Αλεξάνδρας κερδίζουμε ένα «πνεύμονα» πρασίνου, ένα “πνεύμονα” οξυγόνου, που μπορεί να συνδεθεί και με τα Κουντουριώτικα, σε μια περιοχή πυκνοκατοικημένη. Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο».

Για τα εμπόδια κι αν έχουν ξεπεραστεί…

«Πλέον εμείς περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Έχουμε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας και πολύ υψηλό βαθμό ωριμότητας. Είναι ένα έργο εξαιρετικά καλοδουλεμένο και θα δείτε τις πρόδρομες εργασίες σε μερικούς μήνες στην περιοχή του Ελαιώνα. Εκεί, νομίζω, θα είναι και η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι το άπιαστο αυτό όνειρο των τελευταίων δεκαετιών, θα συνεχίσει να παραμένει άπιαστο. Πλέον μιλάμε για ένα σχέδιο απολύτως ρεαλιστικό, απολύτως εφικτό».