Κάποιο ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο δεν υπήρχε για τον Παναιτωλικό και τον Βόλο, οπότε η αναμέτρησή τους ήταν μια καλή ευκαιρία για ένα ανοιχτό παιχνίδι με αρκετά γκολ. Θεωρητικά, γιατί στην πράξη αποδείχθηκε ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να σκοράρουν, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν αμφότερες, έχοντας και από ένα δοκάρι. Έτσι, το 0-0 ήταν αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες τους.

Με τις δύο ομάδες να μην έχουν κανένα άγχος σε ό,τι αφορά την παραμονή τους, δεν ήταν υπερβολικό το να περιμένει κάποιος ότι θα έβλεπε ένα ωραίο παιχνίδι. Και όντως η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει, αφού στο 10′ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με το σουτ του Μεντόσα που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Λίγα λεπτά μετά, στο 17′, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε νέα επιθετική προσπάθεια με το σουτ του Καρέλη που έφυγε άουτ, για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 29′ με την προβολή του Ορός μετά το γύρισμα του Φαν Βέερτ αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, μπορεί να μην ήταν ματσάρα αλλά είχε καλό ρυθμό και φάσεις, με καλύτερη αυτή του 41ου λεπτού, όταν οι Αγρινιώτες είχαν δοκάρι με την κεφαλιά του Νταγκό μετά το κόρνερ του Μεντόσα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης πάντως και συγκεκριμένα στο 50′ ήταν η σειρά των Θεσσαλών να πλησιάσουν στο γκολ με τον Φαν Βέερτ αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε το κοντινό σουτ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με πεσμένο ρυθμό από ένα σημείο κι έπειτα και χωρίς πολλές φάσεις.

Για την ακρίβεια, ήταν δύο αυτές… Η πρώτη στο 70′ για τον Παναιτωλικό με το σουτ του Ντουάρτε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κλέιμαν και η δεύτερο στο 90′ για τον Βόλο με το δοκάρι του Φαν Βέερτ.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μάρτενσον, Μεντόσα (83′ Βέργος), Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Καρέλης, Λάρσον, Φλόρες, Νταγκό (72′ Ντίας), Μόρσεϊ (33′ Φρεντ).

Βόλος: Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο, Γκουλέν, Πουρίτα (46′ Μπαρτόλο), Σοάρες, Τσοκάνης, Ορός (81′ Νίνης), Φερνάντες, Κορέα (46′ Ρεγκατέν), Φαν Βέερτ.