Το βράδυ της Πέμπτης η Αταλάντα νίκησε τον Ολυμπιακό με 2-1 στον πρώτο αγώνα για τη φάση των «32» του Europa League και δύο μέρες μετά ζει ιστορικές στιγμές, αφού η οικογένεια Περκάσι επιβεβαίωσε ότι το 55% των μετοχών του κλαμπ πουλήθηκε σε fund των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Στέφεν Παλιούκα, για ποσό που ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ. Έτσι, για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδα από το Μπέργκαμο δεν θα ανήκει σε Ιταλούς, για να γίνει έτσι η 7η ομάδα της Serie A που ελέγχεται από αμερικανική επιχείρηση.

Οι μπεργκαμάσκι αντιμετώπισαν στο πρώτο παιχνίδι τους Πειραιώτες έχουν Ιταλούς ιδιοκτήτες και στη ρεβάνς που θα γίνει σε τέσσερις μέρες στο Καραϊσκάκη θα έχει Αμερικάνους. Από νωρίς την Παρασκευή (18/2) υπήρχαν ρεπορτάζ στον ιταλικό Τύπο για επικείμενη πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του κλαμπ και η επιβεβαίωση ήρθε άμεσα, αφού σήμερα Σάββατο η Αταλάντα επισημοποίησε το deal μέσω ανακοίνωσης.

Σε αυτή αναφέρεται ότι τελικά δεν πουλήθηκε το 70% των μετοχών, όπως έγραφαν οι Ιταλοί την Παρασκευή, αλλά το 55% για ποσό που ξεπερνάει τα 400 εκατ. ευρώ, με την οικογένεια Περκάσι να παραμένει με το 45% και να συνεχίζει να τρέχει την ομάδα. Στόχος του αμερικάνικου fund που αγόρασε τις μετοχές, με επικεφαλής τον Στέφεν Παλιούκα που είναι και συνιδιοκτήτης των Μπόστον Σέλτικς στο ΝΒΑ, είναι να μεγαλώσει το κλαμπ όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και εμπορικά, κάνοντας άνοιγμα και σε αγορές του εξωτερικού πλέον.

Οι Αμερικάνοι της Serie A

Έτσι, η Αταλάντα γίνεται η 7η ομάδα της Serie A που ελέγχεται από επιχείρηση των ΗΠΑ, ακολουθώντας τον δρόμο των Ρόμα, Μίλαν, Φιορεντίνα, Σπέτσια, Βενέτσια και Τζένοα. Οι 7 από τις 20 ομάδες του ιταλικού πρωταθλήματος, δηλαδή, ανήκουν σε Αμερικανούς, χωρίς να παραβλέπει κανείς ότι η Ίντερ ανήκει σε Κινέζους.