Η Ρεάλ Μαδρίτης πήγε στο Παρίσι με στόχο να κάνει βήμα πρόκρισης στους «8» του Champions League επί της Παρί Σεν Ζερμέν και να κλείσει τη μεταγραφή του Μπαπέ, αλλά δεν κατάφερε τίποτα από τα δύο τελικά, αφού οι Γάλλοι πήραν το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ στο 94ο λεπτό. Γκολ που έβαλε, ποιος άλλος, ο Μπαπέ, πληγώνοντας την επόμενη ομάδα του! Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε βόλτα στη Λισαβόνα, συντρίβοντας με 5-0 τη Σπόρτινγκ και σκέφτεται ήδη τους προημιτελικούς.

Το πιο δυνατό ζευγάρι της φάσης των «16» του Champions League είναι αυτό ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα σε Μέσι και Μπαπέ. Στον Αργεντίνο, δηλαδή, που ήταν μια ζωή αντίπαλος της «βασίλισσας» με τη Μπαρτσελόνα και στον Γάλλο που όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα υπογράψει στους Ισπανούς. Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε οι δυο τους να είναι και οι πρωταγωνιστές της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων. Ο ένας αρνητικός, ο άλλος θετικός.

Ο αρνητικός ήταν ο Μέσι, ο οποίος στο 62ο λεπτό είχε μεγάλη ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στην Παρί που ήταν καλύτερη ως τότε, αφού ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Ορσάτο, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε! Ο θετικός ήταν ο Μπαπέ, ο οποίος στο 94′ απέφυγε ωραία δύο αντιπάλους και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, δίνοντας στην Παρί τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Και με βάση τα όσα έδειξαν οι δύο ομάδες αυτό ήταν και το δίκαιο, αφού οι Γάλλοι ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχαν τις φάσεις -πλην του πέναλτι- για να σκοράρουν νωρίτερα.

Σκέφτεται ήδη τους «8» η Μάντσεστερ Σίτι

Όσο οι Παρί και Ρεάλ κοντράρονταν στο Παρκ Ντε Πρενς, η Μάντσεστερ Σίτι περνούσε ένα πολύ ευχάριστο 90λεπτο στην έδρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την οποία συνέτριψε με 5-0. Σκορ που βάζει τέλος ήδη, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, τέλος σε οποιαδήποτε συζήτηση για το ποια εκ των δύο ομάδων θα προκριθεί στους προημιτελικούς. Όχι ότι δεν το ήξεραν όλοι πως αυτή θα ήταν η Σίτι, απλά τώρα υπάρχει και η επιβεβαίωση. Έστω όχι τυπική ακόμη.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα πήρε από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του παιχνιδιού, πέτυχε 4 γκολ στο ημίχρονο με τους Μαχρέζ (7′), Μπεράρντο Σίλβα (17′, 44′), Φόντεν (32′) και στο β’ μέρος έβαλε ακόμη ένα, με τον Στέρλινγκ στο 58′, ανεβάζοντας το σκορ στο 0-5.