Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι στο στόχαστρο πολλών έπειτα από όσα έγιναν με το θέμα του εμβολίου για τον κορονοϊό που δεν έκανε και την απέλασή του από την Αυστραλία, αλλά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι στο πλευρό του. Μια στήριξη… έστω με αστερίσκο, αφού ο Σουηδός άσος της Μίλαν έχει εμβολιαστεί, αλλά ξεκαθάρισε πως αυτό το έκανε επειδή έτσι νιώθει ότι μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και όχι για να παίξει ποδόσφαιρο.

Ο Ζλάταν είναι γνωστό ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να εκφράσει την άποψή του ακόμη κι αν προκαλεί αντιδράσεις και το έκανε ξανά μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα L’ Equipe. Εκεί, ο Ιμπραΐμοβιτς ρωτήθηκε για όσα έγιναν με τον Τζόκοβιτς, τον μη εμβολιασμό του και την απέλασή του από την Αυστραλία, λέγοντας τα εξής.

«Γιατί εμβολιάστηκα; Η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Για να προστατεύσω τον εαυτό μου και να προστατεύσω τους άλλους. Το να εμβολιάζεσαι για λόγους υγείας δεν είναι το ίδιο με το να συμμετέχεις σε ένα τουρνουά τένις. Όσοι εμβολιάζονται το κάνουν επειδή πιστεύουν σε αυτό και πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματικό κατά της νόσου. Όμως, ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Οι άνθρωποι δεν πρέπει να αναγκάζονται να εμβολιαστούν μόνο και μόνο για να πάνε στη δουλειά τους. Εμβολίστηκα γιατί πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευτώ, όχι για να παίξω ποδόσφαιρο. Πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις».