Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω του την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό, η οποία δεν άρεσε στους οπαδούς του, για να συγκεντρωθεί στον πρώτο προημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας, όπου και πάλι δεν άρεσε στον κόσμο του. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να κάνει αρκετές αλλαγές για να ξεκουράσει παίκτες, οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και στη ρεβάνς που θα γίνει στο Καραϊσκάκη θα πρέπει οπωσδήποτε να νικήσουν, αν θέλουν να προκριθούν στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους, αφού στο 2′ ο Μεντόσσα έβγαλε στην αντεπίθεση τον Ντουάρτε που πάτησε στην περιοχή του Κρίστινσον, αλλά ο Ξενιτίδης πρόλαβε να επέμβει. Δεν έγινε επομένως το 1-0 και τελικά λίγα λεπτά έγινε το 0-1.

Στο 13′ οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά, κυκλοφόρησαν ωραία τη μπάλα και ο Βαλμπουενά σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος με προβολή από κοντά βρήκε δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Και τρία λεπτά μετά, με κεφαλιά του Μαροκινού μετά το κόρνερ του Γάλλου, οι ερυθρόλευκοι πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και οι Αγρινιώτες κατάφεραν τελικά να ισοφαρίσουν γρήγορα. Στο 23′ ο Ντουάρτε με πλασέ από κοντά σημάδεψε το δοκάρι και η φάση συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με το συρτό σουτ του Μεντόσα που έκανε το 1-1. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο είχε καλό ρυθμό.

Με την έναρξη του δεύτερου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε τρεις αλλαγές και ένας εξ αυτών που μπήκαν, ο Τικίνιο, είχε ευκαιρία για το 1-2 στο 52′ μετο συρτό σουτ που απέκρουσε ο Ανέστης. Λίγα λεπτά μετά, στο 59′, προσπάθησε ξανά αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε άουτ και αμέσως μετά, στο 60′, ο Παναιτωλικός πήρε το προβάδισμα.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αναπτύχθηκε ωραία και η μπάλα κατέληξε στον Καρέλη, ο οποίος ήταν σε θέση για γκολ και το έκανε, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (2-1). Προβάδισμα που ανέβασε κι άλλο την ψυχολογία του Παναιτωλικού, ο οποίος στο 67′ σκόραρε ξανά, αυτή τη φορά με τρομερό σουτ του Βέργου που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας μετά τη βαθιά μπαλιά που έγινε, αλλά ήταν οριακά οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Το σκορ, επομένως, παρέμεινε στο 2-1 και άπαντες περίμεναν την αντίδραση του Ολυμπιακού αλλά αυτή δεν ήρθε ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη έχει περισσότερο ενδιαφέρον από ό,τι θα περίμενε κανείς όταν έγινε η κλήρωση.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μπακαδήμας (83′ Λούι), Μαλής, Κορνέλιους, Χουχούμης (89′ Περέιρα), Αντούνες, Μάρτενσον (62′ Μόρσεϊ), Μεντόσα (83′ Φλόρες), Βέργος, Ντουάρτε, Καρέλης (62′ Τσιγγάρας).

Ολυμπιακός: Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος (76′ Λοβέρα), Μπα (46′ Παπασταθόπουλος), Ανδρούτσος, Ξενιτίδης, Σουρλής, Καρμπόβνικ (62′ Κίτσος), Βρουσάι, Βαλμπουενά (46′ Λόπες), Ελ Αραμπί (46′ Τικίνιο).