Την πιο ξεχωριστή του μέρα στο ποδόσφαιρο, μέχρι στιγμής, έζησε ο Δημήτρης Κεραμίτσης, αφού συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ρόμα για τον αγώνα με την Κάλιαρι (1-0) στη Serie A και λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης έκανε και το ντεμπούτο του! Μια απόφαση του Ζοσέ Μουρίνιο που βασίστηκε τόσο στις αρκετές απουσίες που είχαν οι τζαλορόσι στην άμυνα, όσο και στις καλές εντυπώσεις που αφήνει ο 17χρονος Έλληνας στην ομάδα Νέων (Primavera) του κλαμπ.

Ο Κεραμίτσης πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα στο ποδόσφαιρο στις ακαδημίες του Άρη και στη συνέχεια πήγε σε αυτές του Απόλλωνα Καλαμαριάς και ακολούθως στον ΠΑΟΚ. Λίγο καιρό μετά έφυγε και από εκεί και αφού πέρασε από ΑΜΣ Πανοράματος, Θερμαϊκό Θέρμης και ΑΕ Κρήνης, για να ακολουθήσει τον Αύγουστο του 2021 το βήμα στην Ιταλία.

Ο 17χρονος Έλληνας αμυντικός πήγε εκεί για να δοκιμαστεί στην Έμπολι και τελικά εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Ρόμα, η οποία του πρόσφερε συμβόλαιο ως το 2024. Συμβόλαιο που υπέγραψε ο Κεραμίτσης, ο οποίος παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο στην ομάδα Νέων της Ρόμα και τώρα βρέθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή και της πρώτης ομάδας για έναν αγώνα της Serie A, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον βάζει μάλιστα ως αλλαγή στο 94ο λεπτό.