Με το δεξί μπήκε στο 2022 ο ΠΑΟΚ, αφού στον πρώτο του αγώνα μετά την αλλαγή του χρόνου νίκησε τον Παναιτωλικό με 2-0 στην Τούμπα. Μια νίκη που δεν ήταν εύκολη, πάντως, αφού η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν καλή αλλά τελικά εκμεταλλεύτηκε το ένα από τα δύο πέναλτι που κέρδισε, κλειδώνοντας το τρίποντο στις καθυστερήσεις με γκολ του Ζαμπά. Όσο για τους Αγρινιώτες, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, είχαν δοκάρι και αν ήταν λίγο τυχεροί ίσως έφευγαν με θετικό αποτέλεσμα από τη Θεσσαλονίκη.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για τους γηπεδούχους, αφού στο 9′ ο Σφιντέρσκι πίεσε τον Μελίσσα, του έκλεψε τη μπάλα και τελικά τον ανάγκασε να του κάνει πέναλτι. Πέναλτι, όμως, το οποίο απέκρουσε ο Έλληνας τερματοφύλακας, νικώντας τον Κούρτιτς που ανέλαβε την εκτέλεσή του.

Το παιχνίδι, επομένως, παρέμεινε στο 0-0 και τα επόμενα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι που ήρθε και το δεύτερο πέναλτι. Και ήταν και αυτό για τον ΠΑΟΚ. Στο 29′ ο ρέφερι πήγε στο VAR και υπέδειξε την εσχάτη των ποινών για χέρι του Ντουάρτε, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο στήθος του, για να εκτελέσει ξανά ο Κούρτιτς και να ευστοχήσει αυτή τη φορά (1-0).

Έτσι, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα, το οποίο θα μπορούσε να διευρύνει είτε με το σουτ του Αουγκούστο που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μελίσσας στο 34′, είτε με την κεφαλιά του Σφιντέρσκι που επίσης απέκρουσε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, πάντως, θα μπορούσε να ισοφαρίσει ο Παναιτωλικός, αφού στο 52′ ο Βέργος πήρε την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λούι αλλά η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι. Μια φάση που υπενθύμισε στους Θεσσαλονικείς ότι το παιχνίδι παρέμεινε ανοιχτό και ότι θα έπρεπε να είναι προσεκτικοί στη συνέχεια.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο 82′, όταν ο Καρέλης πήρε τη μονομαχία με τον Μιχαηλίδη και γύρισε για τον Βέργο που ήταν έτοιμος να ισοφαρίσει αλλά ο Λύρατζης πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ. Και αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε στο 92′ το 2-0 από το πλασέ εκτός περιοχής του Ζαμπά, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη και βρίσκεται στο -2 από την 2η ΑΕΚ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Ροντρίγκο (62′ Βιεϊρίνια), Τσιγγάρας (70′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μουργκ (70′ Ζαμπά), Μιτρίτσα (77′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο, Σφιντέρσκι (77′ Τσόλακ).

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Λούι, Μαλής, Βργκοτς, Κορνέλιους, Τσιγγάρας (86′ Μπελεβώνης), Φλόρες, Ντουάρτε (75′ Καρέλης), Μπαρμπόσα (86′ Μόρσεϊ), Μεντόσα (75′ Μάρτενσον). Βέργος.