Ο Νόβακ Τζόκοβιτς προπονήθηκε στις εγκαταστάσεις του Australian Open, μία ημέρα μετά την «νίκη» του κατά της αυστραλιανής κυβέρνησης ενώ η παραμονή του στην Αυστραλία και κατά συνέπεια η συμμετοχή του στο κορυφαίο Grand Slam παραμένει αμφίβολη.

Ο Σέρβος επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, ο οποίος θέλει μέσα στο 2022 να κατακτήσει το 21ο Grand Slam της καριέρας του, σημειώνοντας σχετικό ρεκόρ (σ.σ. καθώς μαζί με τους Ραφαέλ Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ μετρούν από 20 τρόπαια), εθεάθη να κάνει προθέρμανση σε ένα γυμναστήριο πριν μπει στον χώρο των παικτών και κατευθυνθεί στο κεντρικό γήπεδο, έξι ημέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το έγγραφο που μπορεί να τον βάλει σε μπελάδες

Ένα «ατόπημα» στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ο «άσσος στο μανίκι» του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλία, Άλεξ Χοκ, που ίσως χρησιμοποιήσει για να απελάσει τον Σέρβο.

Με την κοινή γνώμη στη χώρα να πιέζει λόγω των αυστηρών μέτρων που επιβάλλονται σε αυτούς για να ταξιδέψουν στην πολιτεία της Βικτόρια, περιμένουν να δουν την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία και για… ψηφοθηρικούς λόγους δείχνει πως σκοπεύει να συνεχίσει το θέμα.

Γι’ αυτό και οι Αρχές ξεψαχνίζουν όλα τα έγγραφα του Νο1 τενίστα στον κόσμο και βρήκαν ένα στοιχείο το οποίο μπορεί να τον «κάψει».

Στην ταξιδιωτική δήλωση που έκανε ο Σέρβος για την είσοδο στη χώρα, στην ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξίδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να τσέκαρε το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στην Ισπανία για προπονήσεις, κάτι που αποδεικνύεται από ποσταρίσματα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το ταξιδιωτικό έγγραφο που «καίει» τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Αυτό το ατόπημα θεωρείται σοβαρό στην Αυστραλία καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία, η ποινή για ψευδή στοιχεία φτάνει ως και τους 12 μήνες φυλάκιση.

Βέβαια δεν αναμένεται να επιβληθεί τέτοια ποινή στον Τζόκοβιτς, αλλά ίσως αυτό το παράπτωμα οδηγήσει στην οριστική του απέλαση και την αναίρεση της δικαστικής του νίκης. Ακόμη ο Χοκ δεν έχει αποφασίσει αν θα κάνει τη κίνηση και, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, ενδέχεται να μην προβεί σε διαταγή σύλληψης και απέλασης του Σέρβου, ούτε σήμερα.