Στο ντέρμπι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ αυτή που πανηγύρισε τελικά ήταν η… Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είδε τις δύο ομάδες που την καταδιώκουν να έρχονται ισόπαλες και να μένουν κι άλλο πίσω. Οι κόκκινοι, για τους οποίους ο Κώστας Τσιμίκας ήταν βασικός, προηγήθηκαν από νωρίς με 2-0, αλλά οι μπλε αντέδρασαν και με δύο γκολάρες από τους Κόβατσιτς και Πούλισικ κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 πριν το τέλος του ημιχρόνου, με το σκορ να μην αλλάζει στο β’ μέρος. Έτσι, η Τσέλσι είναι πλέον στο -10 από τη Σίτι και η Λίβερπουλ στο -11.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους, αφού το τραγικό λάθος του Τσάλομπα στο 9′ είχε ως συνέπεια το 0-1 από τον Μανέ.

Και λίγα λεπτά μετά, στο 26′, ο Σαλάχ μπήκε στην περιοχή από δεξιά και με ωραίο πλασέ από δύσκολη θέση βρήκε δίχτυα για το 0-2.

Κάπου εκεί, όμως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με δύο ωραία γκολ στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Αρχικά, στο 42′, ο Κόβατσιτς με εκπληκτικό σουτ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος, μετά την απομάκρυνση του Κέλεχερ σε εκτέλεση φάουλ, έκανε το 1-2.

Και στο 45’+1′, την ώρα που η Λίβερπουλ περίμενε τη λήξη του πρώτου μέρους, ήρθε και το 2-2 από το ωραίο πλασέ του Πούλισικ στο τετ α τετ.