Το 2021 φεύγει σιγά-σιγά και στον ΠΑΟΚ κάνουν τον απολογισμό τους, μετρώντας και μία κούπα αφού τον Μάιο κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδας νικώντας τον Ολυμπιακό στον τελικό του ΟΑΚΑ. Τώρα, λοιπόν, οι Θεσσαλονικείς αποκάλυψαν μέσω του νέου επεισοδίου του «Toumba Uncensored» όσα είχαν πει ο Ιβάν Σαββίδης και ο Πάμπλο Γκαρσία στις ομιλίες τους προς τους παίκτες, με τις ατάκες του Ουρουγουανού προπονητή να είναι αυτές που ξεχωρίζουν, αφού έκανε ιστορική αναδρομή στα χρόνια που πολεμούσε ο Μέγας Αλέξανδρος.

Οι ασπρόμαυροι είχαν επικρατήσει των ερυθρόλευκων με 2-1 και είχαν κάνει δική τους την κούπα, κλείνοντας ευχάριστα την περσινή σεζόν. Μια νίκη που ήρθε χάρη και στην ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας, με τους Γκαρσία και Σαββίδη να μιλάνε στους παίκτες.

«Δε θα σας δείξω κανένα βίντεο, γιατί πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι τα βίντεο δεν είναι σημαντικά. Πιστεύω ότι εσείς είστε οι νικητές. Ό,τι κι αν γίνει. Για μένα πρωταθλητές είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα κι όταν πέσουν, σηκώνονται και συνεχίζουν να παλεύουν. Πάμε να παίξουμε μέχρι θανάτου! Η έκφραση είναι αυτή παιδιά: Πρέπει να τα κάψουμε όλα!

Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν με τους πολεμιστές του κι οι αντίπαλοι υπερτερούσαν δύο και τρεις φορές σε αριθμό, οι στρατιώτες του ήταν λίγο φοβισμένοι τους είπε το εξής: Τώρα είναι η στιγμή να κάψουμε τα πλοία μας. Ή θα γυρίσουμε σπίτια μας, ή θα πεθάνουμε εδώ. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πείτε στην οικογένεια σας, τη μητέρα σας, τα αδέρφια σας… «πάμε στον πόλεμο και δε θα γυρίσουμε ηττημένοι». Θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Ως το τέλος. Ως το τέλος. Ως το τέλος!», ήταν τα λόγια του Γκαρσία.

Ιβάν Σαββίδης

«Να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα»

Σε ό,τι αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, είχε μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στην ομάδα την παραμονή του τελικού και είχε πει τα εξής.

«Γιατί είστε υπό πίεση; Νομίζω πρέπει να χαλαρώσετε λίγο. Δεν είναι μια κατάσταση η οποία πρέπει να προσδιορίσει όλη τη διάθεσή σας. Πρώτον, είμαι ένας άνθρωπος αρκετά προληπτικός. Το ΟΑΚΑ θα έλεγα είναι ένα γήπεδο αρκετά τυχερό για εμάς. Θέλω εσείς αύριο, να βγείτε στο γήπεδο και σε αυτό το τυχερό γήπεδο να δείξετε χωρίς φόβο, ό,τι έχετε. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει, αλλά πρέπει να δώσετε όλο σας το είναι. Ώστε να αποδείξουμε σε όλους ότι εμείς ήρθαμε για να τους πάρουμε το χαμόγελο από το στόμα.

Είμαστε ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει κάθε χρόνο να παίρνουμε κάποιους τίτλους. Κι αν ανάμεσά σας υπάρχει κάποιος που έχει επιφυλάξεις για το αυριανό παιχνίδι να μην μπει καν στο γήπεδο. Αύριο όποιος μπει στο γήπεδο, θα είναι παίκτης που θα παλέψει χωρίς φόβο για την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΠΑΟΚ».