Το ντέρμπι της Μίλαν με τη Νάπολι ήταν αυτό με το οποίο ολοκληρωνόταν η 18η αγωνιστική της Serie A και τελικά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν, αφού επιβλήθηκαν με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που έβαλαν νωρίς και σε ένα των Μιλανέζων που μπήκε αργά αλλά ακυρώθηκε μέσω VAR για οφσάιντ. Έτσι, οι δύο ομάδες είναι πλέον μαζί στη 2η θέση, στο -4 από την πρωτοπόρο Ίντερ που μοιάζει να είναι το φαβορί και φέτος.

Ο αγώνας άρχισε τέλεια για τους Ναπολιτάνους, αφού στο 5′ ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε κόρνερ και ο Ελμάς με κεφαλιά έκανε το 0-1. Οι Μιλανέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά είχαν μόνο μία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, με μια κεφαλιά του Ιμπραΐμοβιτς που έφυγε λίγο άουτ, για να συνεχιστεί το παιχνίδι στο β’ μέρος με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πιέσουν και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται.

Στο 90′, τελικά, η Μίλαν πίστεψε ότι ισοφάρισε, αφού ο Κεσί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR έδειξε ότι υπήρχε οφσάιντ του Ζιρού και το γκολ ακυρώθηκε, με τη Νάπολι να παίρνει μια μεγάλη νίκη και να πάει κι αυτή στους 39 βαθμούς, στο -4 από την κορυφή.