Το παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο για την ΑΕΚ και έγινε περισσότερο λόγω των καιρικών συνθηκών, αφού η βροχή που έπεφτε μετέτρεψε το γήπεδο σε… πισίνα. Δεν προκαλεί έκπληξη, επομένως, το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να αποδώσουν καλά, με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους, αν και υπήρχαν φάσεις στις οποίες θα μπορούσαν να σκοράρουν. Δεν το έκαναν όμως και οι κιτρινόμαυροι κινδυνεύουν να βρεθούν, πλέον, στο -8 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η συνεχής και δυνατή βροχή μετέτρεψε το γήπεδο σε… πισίνα, με συνέπεια να είναι πολύ δύσκολο για τις δύο ομάδες να παίξουν ποδόσφαιρο. Όπως ήταν δύσκολο και για τον διαιτητή να παίρνει αποφάσεις. Στο 12′, για παράδειγμα, υπέδειξε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων για μαρκάρισμα του Σιμόες στον Βαλιέντε, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας το VAR, πήρε πίσω την απόφασή του.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να μην καταφέρνουν τίποτα της προκοπής. Τουλάχιστον στο πρώτο 20λεπτο, γιατί στη συνέχεια είχαν από μία φάση. Αρχικά ο Αστέρας, στο 25′, με το δοκάρι του προωθημένου Χριστόπουλου μετά την εκτέλεση κόρνερ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ, στο 31′, με τον Άμραμπατ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας αλλά να μην καταφέρνει να αποφύγει και τον Τσιφτσή. Και από εκεί και πέρα, μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου επανήλθαν οι… μάχες μέσα στο νερό.

Φάση από τον αγώνα Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ

Λίγες φάσεις και 0-0…

Κακό το πρώτο 45λεπτο επομένως, κακό και το δεύτερο… Παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων τα λάθη ήταν αυτά που κυριαρχούσαν, κάτι που ήταν και λογικό με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούσαν, με συνέπεια το 0-0 να μην ξεκολλάει. Θα μπορούσε, ενδεχομένως, να συμβεί αυτό στο 68′ με το σουτ του Άλβαρες αλλά ο Τσιντώντας απέκρουσε.

Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Ένωσης να απειλήσει με σουτ του Τζαβέλα εκτός περιοχής που απέκρουσε ο Τσιφτσής, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να κάνουν μια τελευταία προσπάθεια για να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη. Και είχαν από μία φάση…

Ο Αστέρας έφτασε κοντά στο να τα καταφέρει, αλλά στο 82′ ο Τσιντώτας απέκρουσε… με το πρόσωπο το σουτ του Κρέσπι. Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, σκόραρε στο 86′ με τον Τζαβέλλα αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ και σωστά ακυρώθηκε. Τελικό αποτέλεσμα, επομένως, 0-0 στην Τρίπολη και την Κυριακή η Ένωση μπορεί να μείνει στο -8 από τον Ολυμπιακό.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Γκαρθία (93′ Τασουλής), Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (69′ Ιγκλέσιας), Ριέρα (69′ Αλί Μπαμπά), Κρέσπι (87′ Καρμόνα), Σονί (87′ Μπενίτο), Μπαράλες.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μισελέν, Μοχαμάντι, Βράνιες, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (61′ Σάκχοφ), Σιμόες (87′ Τάνκοβιτς), Μάνταλος (73′ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (87′ Λε Ταλέκ), Αραούχο.