Ανοίγει σήμερα η αυλαία του Grand Prix του Αμπού Ντάμπι με τις ελεύθερες δοκιμές 1 (11:30) και 2 (16:00). Ωστόσο, η κόντρα των διεκδικητών του τίτλου Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον άρχισε κιόλας. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull με δηλώσεις του ανέφερε πως η άποψη του για τον αντίπαλό του έχει αλλάξει αυτή τη σεζόν κι όχι προς το καλύτερο.

«Ναι, έχει αλλάξει και πολύ μάλιστα και όχι προς τη θετική κατεύθυνση», τόνισε χαρακτηριστικά. Βέβαια, αργότερα όταν και οι δύο βρέθηκαν μαζί στη συνέντευξη Τύπου ο 24χρονος οδηγός ήταν πολύ πιο μετρημένος. Αν και σε άλλες συνεντεύξεις που έδωσε άφησε αιχμές πως σ’ εκείνον η FIA και οι αγωνοδίκες συμπεριφέρονται διαφορετικά «απ’ ότι σε άλλους» εννοώντας τον Χάμιλτον.

Ο τίτλος θα κριθεί την Κυριακή (12/12) στην πίστα Yas Marina. Οι δύο οδηγοί μπαίνουν στην κούρσα ισόβαθμοι με 369,5 βαθμούς, ενώ σε περίπτωση ισοβαθμίας ο Φερστάπεν θα πάρει τον τίτλο καθώς μετράει περισσότερες νίκες στην τρέχουσα σεζόν – εννιά έναντι οκτώ που έχει ο Βρετανός.

Ο Χάμιλτον, από τη μεριά του, «κυνηγάει» τον 8ο τίτλο της καριέρας του. Αν τον πάρει θα ξεπεράσει τον θρυλικό Μάικλ Σουμάχερ και θα έχει τους περισσότερους στην ιστορία της Formula 1. Στα 36 του ανέφερε πως κι αυτή η μάχη του μοιάζει «ένα ακόμη πρωτάθλημα. Κάθε χρόνο ξεκινάω από το μηδέν. Δεν νιώθω πρωταθλητής, αλλά ένας οδηγός που κυνηγάει να κατακτήσει τον τίτλο». Το μονοθέσιο τηςMercedes, πάντως, δείχνει να έχει το προβάδισμα και ν’ αποδίδει καλύτερα από εκείνο της Red Bull.

Προειδοποίηση από τη FIA για τις συγκρούσεις

Ο διευθυντής αγώνων της FIA, Μάικλ Μάσι, υπενθύμισε στους πιλότους τους κανονισμούς ενόψει του τριημέρου. Ανέφερε πως οι οδηγοί μπορεί να τιμωρηθούν με βαριές ποινές έως και αποκλεισμό ή απώλεια βαθμών αν θεωρηθεί πως επίτηδες προκάλεσαν σύγκρουση με αντίπαλό τους προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Σαφώς και στόχο είχε τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός αν θα έπεφτε πάνω στον Χάμιλτον κι έβγαιναν και οι δύο εκτός αγώνα θα έπαιρνε τον τίτλο. Την περασμένη εβδομάδα στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας με τους ελιγμούς του προκάλεσε αναστάτωση και την 3η σύγκρουση μεταξύ τους στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.