Η οικονομική αστυνομία και οι εισαγγελείς έχουν πιάσει δουλειά στο ιταλικό ποδόσφαιρο τις τελευταίες 10 μέρες, λόγω του ελέγχου που γίνεται στη Γιουβέντους για μεταγραφές και πωλήσεις της την τελευταία τριετία. Η είδηση που κυριαρχεί στην ποδοσφαιρική επικαιρότητα της γειτονικής χώρας σήμερα (6/12), όμως, δεν έρχεται από το Τορίνο αλλά από τη Γένοβα, αφού συνελήφθη ο πρόεδρος της Σαμπντόρια, Μάσιμο Φερέρο, και οδηγήθηκε ήδη σε κελί.

Η σύλληψη έγινε από την οικονομική αστυνομία έπειτα από εισαγγελική εντολή και δεν αφορά σε ποδοσφαιρικά θέματα αλλά επιχειρηματικά. Συγκεκριμένα, ο Φερέρο κατηγορείται για διάφορα οικονομικά εγκλήματα που σχετίζονται με άλλες εταιρείες που είχε στην κατοχή του, καθώς και για χρεωκοπία με δόλο.

Ήταν μια υπόθεση που είχε ερευνηθεί πριν χρόνια από την ιταλική δικαιοσύνη και τώρα δόθηκε εντολή σύλληψης τόσο για τον ίδιο όσο και για άλλα πέντε άτομα, τα οποία όμως τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό και δεν οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Άμεση παραίτηση από τη Σαμπντόρια

Οι εξελίξεις αυτές είχαν ως συνέπεια η Σαμπντόρια να ανακοινώσει ότι ο Φερέρο παραιτείται από τη θέση του προέδρου, διατηρώντας όμως στην κατοχή του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Χωρίς να αποκλείεται, φυσικά, το να αναγκαστεί να τις πουλήσει το προσεχές διάστημα. Κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα ξεμπλέξει με τη δικαιοσύνη ή αν θα μπλέξει ακόμη χειρότερα.