Ο Λιονέλ Μέσι βραβεύτηκε από το έγκυρο γαλλικό περιοδικό «France Football» με την 7η Χρυσή Μπάλα της καριέρας του που αναγνωρίζει πως ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του 2021. Επέκτεινε το δικό του ρεκόρ, επιβεβαιώνοντας πως ποτέ άλλοτε κανείς ποδοσφαιριστής δεν έπαιξε σε τόσο υψηλό επίπεδο απόδοσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Το βραβειο του έδωσε ο καλός του φίλος Λουίς Σουάρες.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και το Κόπα Αμέρικα με την Εθνική Αργεντινής, ενώ παράλληλα ήταν εντυπωσιακός «κουβαλώντας» και τις δύο ομάδες στην επιτυχία μέσα από 40 κύματα.

Η Μπαρτσελόνα ήταν ένας διαλυμένος σύλλογος και χωρίς αυτόν δεν θα κατακτούσε τίποτα. Η Εθνική Αργεντινής σήκωσε το Κόπα Αμέρικα μέσα στο «Μαρακανά» νικώντας με 1-0 την Εθνική Βραζιλίας. Κανονικά, το τουρνουά θα διεξαγόταν στην Αργεντινή, αλλά λόγω της έξαρσης του Covid-19 μεταφέρθηκε την τελευταία στιγμή στην έδρα της μεγάλης αντιπάλου.

«Είναι απίστευτο που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Πριν από δύο χρόνια δεν ήξερα αν θα συνέβαινε ξανά αυτό στην καριέρα μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα, στην Παρί Σεν Ζερμέν και στην Εθνική Αργεντινής. Κατάφερα κι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα που ήταν να κατακτήσω έναν τίτλο με την Αργεντινή και το πετύχαμε. Είναι τιμή μου που ανταγωνίστηκα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι γι’ αυτό το βραβείο. Ήσουν ο νικητής πέρυσι και το France Football θα έπρεπε να σου δώσει το βραβείο (σ.σ. δεν υπήρξε απονομή λόγω κορονοϊού). Πρέπει κι εσύ να έχεις το δικό σου βραβείο στο σπίτι σου», είπε ο Μέσι, ο οποίος μαζί με τους γιους του προκάλεσε εκ νέου πολλά σχόλια με την κοινή ενδυματολογική τους επιλογή.

Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Ζορζίνιο που κατέκτησε το Champions League με την Τσέλσι και το EURO με την Εθνική Ιταλίας.

Όσον αφορά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τερμάτισε στην 6η θέση της κατάταξης. Έμεινε εκτός του top 3 για πρώτη φορά από το 2010 όταν στο βάθρο ανέβηκαν ο Λιονέλ Μέσι, ο Ανδρές Ινιέστα κι ο Τσάβι. Ο Πορτογάλος δεν βρέθηκε στην τελετή και μάλιστα επιτέθηκε στον υπεύθυνο έκδοσης του «France Football» λέγοντας «πως δεν χρειάζεται να λέει τέτοια ψέμματα πως το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να κατακτήσω περισσότερες Χρυσές Μπάλες από τον Λιονέλ Μέσι». Τόνισε πως είναι επικεντρωμένος στις υποχρεώσεις του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Βασίλισσα» η Αλέξια Πουτέγιας

Το βραβείο για την καλύτερη παίκτρια της χρονιάς πήρε η Αλέξια Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας. Η σταρ των «μπλαουγκράνα» προέρχεται από μια σεζόν όπου κατέκτησε το Champions League γυναικών, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ ηγήθηκε μιας ομάδας που μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του ποδοσφαίρου.

Ο πρώτος που βραβεύθηκε, ήταν ένας συναθλητής της στον καταλανικό σύλλογο, ο Πέδρι. Ο 19χρονος μέσος έλαβε το τρόπαιο Κοπά, τη Χρυσή Μπάλα που δίνεται στον καλύτερο νεαρό ποδοσφαιριστή. Ο Πέδρι έλαμψε την περασμένη σεζόν με την Μπάρτσα, καθώς και με την Εθνική Ισπανίας στο EURO, όπου αναδείχθηκε κι εκεί ο κορυφαίος νεαρός.

Έπειτα, ήταν η σειρά του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι να λάβει το βραβείο για τον καλύτερο επιθετικό της χρονιάς, μια νέα κατηγορία που εγκαινιάστηκε στη φετινή τελετή. Ο στράικερ της Μπάγερν Μονάχου ήταν σαρωτικός.

Το τρόπαιο Γιασίν, τη Χρυσή Μπάλα για τον καλύτερο τερματοφύλακα πήρε ο Τζανλουΐτζι Ντοναρούμα για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του με τη Μίλαν, αλλά και την Εθνική Ιταλίας με την οποία κατέκτησε το EURO, όπου ανακηρύχθηκε MVP του τουρνουά.

Ένα άλλο από τα καινούρια βραβεία ήταν κι αυτό που πήρε η Τσέλσι ως η καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Οι «μπλε» πανηγύρισαν την κατάκτηση του δεύτερου Champions League της ιστορίας τους νικώντας με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό που έγινε τον περασμένο Μάιο στο «Ντραγκάο» του Πόρτο.